search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:49
MENU CLOSE

Η αυτοανακηρυγμένη προέδρος της Βολιβίας αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

14.11.2019 15:29
Η αυτοανακηρυγμένη προέδρος της Βολιβίας αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας - Media

 

Η κυβέρνηση της μεταβατικής προέδρου της Βολιβίας Τζανίν Ανιές ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Η κυβέρνηση της Τζανίν Ανιές (της πρώην αντιπροέδρου της Γερουσίας μέλους της αντιπολίτευσης στον Μοράλες) αναγνωρίζει “τον πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό”, δήλωσε η υπουργός Επικοινωνίας Ροξάνα Λισάραγκα δύο ημέρες μετά την άνοδο στην εξουσία της Ανιές, η οποία σημειώθηκε μετά την παραίτηση του Μοράλες έπειτα από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του. Ο Μοράλες ήταν σύμμαχος του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό έχει αναγνωριστεί ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας από σχεδόν πενήντα χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, που θεωρούν παράνομη την εξουσία του Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε “πραξικόπημα” τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση του ‘Εβο Μοράλες.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση την οποία ο Νικολάς Μαδούρο αποδίδει στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ –που υποστηρίζουν τον αντιπολιτευόμενο Χουάν Γκουαϊδό– για να του ασκήσουν πίεση και τελικά να τον απομακρύνουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:49