search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:59
MENU CLOSE

Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Η στάση της ΝΔ είναι ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν πρέπει να υπάρχει (Audio)

14.11.2019 15:52
Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Η στάση της ΝΔ είναι ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν πρέπει να υπάρχει (Audio) - Media
 
«Είναι μία πολύ ανησυχητική εξέλιξη. Δεν γίνεται οι πρόσφυγες να χρησιμοποιούνται είτε από παρακρατικούς είτε από αναρχικές ομάδες ως ασπίδα για να γίνονται φασαρίες στα Εξάρχεια ή αλλού. Είναι μία – είτε ηθελημένα είτε άθελα – μία προβοκατόρικη ενέργεια. Δίνει ένα πάτημα στην αστυνομία να πάει σε μία ένταση της βίας και της καταστολής γιατί η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να μπαίνει σε καταλήψεις, να δημιουργεί βίαιες καταστάσεις. Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό που μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί», δήλωσε στον Realfm 97,8 ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου .
 
Παράλληλα, ο κ. Αλεξίου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να εξαπλώσει τον σκοταδισμό. «Υπάρχει ένα νήμα που συνδέει την κλιμάκωση της βίας και του σκοταδισμού που θέλει να εξαπλώσει η ΝΔ. Η δεδομένη στάση της ΝΔ είναι ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν πρέπει να υπάρχει. Το προηγούμενο διάστημα έχει εξαπολυθεί μία τεράστια ιδεολογική επίθεση στο Πολυτεχνείο γιατί η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί και ένα φάρο για όσους αγωνίζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Για την ΑΣΟΕΕ, ο κ. Αλεξίου υποστήριξε ότι«η έφοδος των αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ την Κυριακή και το άδειασμα χώρων υπό κατάληψη ή χώρων που είχε δώσει το ίδιο το πανεπιστήμιο σε φοιτητικές παρατάξεις – το ίδιο το πανεπιστήμιο είχε δώσει κάποιους χώρους από αυτούς που άνοιξαν οι αστυνομικές δυνάμεις- δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό της επόμενης μέρας και τον εγκλωβισμό 200 φοιτητών και φοιτητριών στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ».
 
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της νεολαίας να σηκώσουν πανό που καλωσόριζε τους πρόσφυγες, τόνισε ότι «κάθε φορά που θα έρχεται κάποιο πλοίο με πρόσφυγες θα είμαστε εκεί, θα είμαστε στα κέντρα ανά την Ελλάδα που θα καταλήγουν οι προσφυγικές ροές. Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει κόσμος στην Ελλάδα που θέλει να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες και δεν είναι μόνο αυτές οι τραγελαφικές και γραφικές εικόνες που έχουν χαρακτηριστικά μίσους, ξενοφοβίας, ρατσισμού που έχει δημιουργήσει η ΝΔ και πολλοί βουλευτές και τους υπουργούς της είναι χορηγοί επικοινωνίας αυτών των καταστάσεων. Θα δίνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και θα αγκαλιάζουμε όλους τους κατατρεγμένους που ζητούν να έρθουν στη χώρα μας. Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».
 

Πηγή: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:59