01/10/2020 21:59:00

Κωνσταντόπουλος: Αθλιότητα οι 10 κάλπες με τους πολιτικούς – Υπό αμφισβήτηση το ήθος Παπαγγελόπουλου (Video)

Κωνσταντόπουλος: Αθλιότητα οι 10 κάλπες με τους πολιτικούς – Υπό αμφισβήτηση το ήθος Παπαγγελόπουλου (Video) - Media

 

Χειμαρρώδης ήταν η παρέμβαση του Νίκου Κωνσταντόπουλου στο Action24. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και έγκριτος νομικός, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει πολιτική αθλιότητα τις δέκα κάλπες με τα πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση Novartis, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τους χειρισμούς της δικαιοσύνης.

Αρχικά, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι «Όλο αυτό το σκηνικό παραπέμπει σε θεσμικές αθλιότητες και σε πολιτικές γελοιότητες και φαυλότητες. Είναι κατάντημα για τον δημόσιο βίο της χώρας. Επιτρέψτε μου μια γενικότερη παρατήρηση. Τούτος ο τόπος, την ώρα που γίνονται κοσμογονικές εξελίξεις, ψάχνει να βρει ψύλλους στα άχυρα. Σήμερα που γύρω μας γίνονται φοβερές ανακατατάξεις φοβερής σπουδαιότητας, σημασίας και συνεπειών για το μέλλον, κι εμείς ασχολούμαστε με το θέμα της Novartis και δεν μπορούμε και να το λύσουμε».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Είναι αθλιότητα η ιστορία των προστατευόμενων μαρτύρων, όπου όλοι τους ξέρουν, όλοι τους χρησιμοποιούν, όλοι τους συζητούν, αλλά θεσμικά τους οχυρώνουμε έτσι ώστε να τους εμφανίζουμε ως αξιόπιστους μάρτυρες. Είναι αθλιότητα θεσμική».

«Δεύτερον, είναι αθλιότητα το σκηνικό που στήθηκε στη Βουλή. Η φωτογραφία της Βουλής με τις δέκα κάλπες, την κυβέρνηση να καγχάζει και την κυβερνητική πλειοψηφία να χειροκροτεί είναι αθλιότητα. Θα μείνει στίγμα στον δημόσιο βίο της χώρας» ανέφερε και συμπλήρωσε «Τρίτον, η Novartis ελέγχεται διεθνώς. Γιατί ελέγχεται; Για αθέμιτες πρακτικές, με τις οποίες εξασφάλισε μεγιστοποίηση του τζίρου. Εγώ δεν είδα το ελληνικό δημόσιο να κάνει αγωγή εναντίον αυτών των εταιριών, οι οποίες βαρύνονται για δωροδοκίες».

Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι «Δικαιοσύνη δεν είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος ούτε η κ. Τουλουπάκη ούτε η κ. Δημητρίου ούτε η κ. Θάνου. Η δικαιοσύνη αυτή την στιγμή περνάει μια από τις δυσκολότερες περιόδους. Και η ποιότητα και η αξιοπιστία της δικαιοσύνης είναι αναντίρρητα συνδεδεμένη με την ποιότητα της δημοκρατίας».

Και πρόσθεσε «Το σκάνδαλο Novartis το αποκάλυψαν πρώτοι οι Αμερικάνοι. Στην Ελλάδα υπάρχει παρασκήνιο εκμετάλλευσης αυτής της υπόθεσης. Αυτή την υπόθεση θα πρέπει με αξιόπιστο τρόπο και η επιτροπή της Βουλής, γιατί καλώς έγινε η προανακριτική, να διερευνηθεί».

Διευκρίνισε ότι η διερεύνηση να τους αφορά όλους, όχι μόνο τον κ. Παπαγγελόπουλο, για τον οποίο είπε πως «ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε με τις δηλώσεις του δείγμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τον δημόσιο ρόλο του».

Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι «Στην Αριστερά ουδέποτε υπήρχε εσωτερικός δημοκρατικός διάλογος».

«Είναι διαβλητοί οι χειρισμοί. Είναι χειρισμοί που δεν συμβάλλουν στην ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος. Και είναι χειρισμοί, οι οποίοι προσφέρθηκαν για πολιτική διαχείριση και επικοινωνιακή διαχείριση του υπαρκτού προβλήματος» τόνισε και συμπλήρωσε «Οι χειρισμοί, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν δημοσιοποιηθεί από πλευράς του κ. Παπαγγελόπουλου και της κ. Τουλουπάκη δεν είναι χειρισμοί που εντάσσονται στην εκπλήρωση των νομίμων καθηκόντων τους».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.