search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:13
MENU CLOSE

Κοινοβουλευτική αντεπίθεση – Ερώτηση της Γεννηματά στον Μητσοτάκη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2099
14-11-2019
16.11.2019 04:00
fofi-6.jpg

 

Κορυφώνοντας την κοινοβουλευτική δράση των τελευταίων ημερών, στρατηγική επιλογή του Κινήματος Αλλαγής, απέναντι στην κυβέρνηση και προσπαθώντας να κερδίσει μέτρα από την αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. «Τα προβλήματα εντείνονται και δημιουργείται το έδαφος για καλλιέργεια ακραίων συμπεριφορών και ενδυνάμωση της ακροδεξιάς» υποστήριξε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου, τονίζει στην ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό πως «η εμμονή στις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, που έχουν ήδη αποτύχει, και η έλλειψη σχεδίου για τη διαχείριση της πραγματικότητας δημιουργούν συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Συνθήκες που αντιμετωπίζονται με λογικές, επικοινωνιακής κατά βάση, διαχείρισης, στα νησιά και την ενδοχώρα, αλλά δεν αξιοποιούνται για τον επαναπροσδιορισμό των θέσεων και των αιτημάτων της χώρας μας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο». 

Σε αυτό το πλαίσιο η Γεννηματά ζητά να ενημερωθεί η Βουλή από τον πρωθυπουργό αν «θα επιμείνει στην “πιστή” εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας και στο Δουβλίνο ή θα προτείνει εναλλακτικό σχέδιο για τη διαχείριση του “προσφυγικού – μεταναστευτικού” και την κατανομή των βαρών σε όλες τις χώρες – μέλη της». 
Επιπλέον η Γεννηματά ρωτά τον πρωθυπουργό για το «ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών και την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα καθώς και για την ουσιαστική φύλαξη των συνόρων μας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και από πού θα αντληθούν οι πόροι για την εφαρμογή του;». 

Συνέδριο εξπρές

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε και επίσημα η ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα λάβει χώρα στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 17.00 με ομιλία της Φώφης Γεννηματά και οι εργασίες του έκτακτου συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24.11 στις 18.00.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο έκτακτο συνέδριο θα συμμετέχουν τα μέλη της ΚΟΕΣ, οι εκλεγμένοι σύνεδροι του προηγούμενου συνεδρίου ΠΑΣΟΚ του 2015 καθώς και οι σύνεδροι μέλη ΠΑΣΟΚ του 2ου Συνεδρίου Κινήματος Αλλαγής του 2019. 

Στήριξη σε Λοβέρδο 

Με αιχμηρό τρόπο «υποδέχθηκε» το Κίνημα Αλλαγής την απόφαση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να ζητήσει να διωχθεί για το κακούργημα της δωροδοκίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. 
«Δεν είναι μόνο μια θλιβερή κίνηση, αλλά και μια ισχυρή ένδειξη του συνολικού της ρόλου στην υπόθεση. Μια επιβεβαίωση των όσων το Κίνημα Αλλαγής έχει εξ αρχής αναδείξει» ανέφεραν από τη Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για «τον “επιθανάτιο ρόγχο” της σκευωρίας που καταρρέει». 
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος αντέδρασε κάνοντας λόγο για σκευωρία. «Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο Ποινικός Κώδικας ορίζει» σημείωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός Υγείας. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:13