20/09/2020 19:59:33

Προειδοποιεί την Ελλάδα ο υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ: Μην πέσετε στην παγίδα των Κινέζων - Άμεση απάντηση Γεωργιάδη

Προειδοποιεί την Ελλάδα ο υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ: Μην πέσετε στην παγίδα των Κινέζων - Άμεση απάντηση Γεωργιάδη - Media

 

Θετικά βλέπει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλμπουρ Ρος.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο hellasjournal, μιλώντας στο συνέδριο του Delphi Forum και της Καθημερινής στην Ουάσιγκτον ο Ρος προειδοποίησε για "τους μακροπρόθεσμους κινδύνους", οι οποίοι –όπως τόνισε- "απορρέουν από τη συνεργασία (της Ελλάδας) με την Κίνα".

Αφού επαίνεσε τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, που ελέγχει πλέον η Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός πρόσφερε στην Ελλάδα μία συμβουλή: η Κίνα έχει ιστορία που δελεάζει τα έθνη, που έχουν πρόβλημα με μετρητά, σε προκατειλημμένες συμφωνίες. Δεν πρέπει Ελλάδα να πέσει στην παγίδα ή σε μετατόπιση συμμαχίας.

Τόνισε και τα εξής: "Η Ελλάδα μοιάζει με ένα φοίνικα. Λαμβάνει δάνεια με χαμηλότερο κόστος από την Ιταλία σε ποσοστό χαμηλότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού πάνω από τις προσδοκίες, είναι από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει χαμηλή ανεργία".

Στον κ. Ρος απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι όσοι εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης έκαναν πολλά χρήματα. Ο Έλληνας υπουργός είπε στον κ. Ρος ότι η Ελλάδα έχει τονίσει στους Κινέζους πως καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση, και ότι η χώρα μας παραμένει στον πυρήνα της Δυτικής συμμαχίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.