search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46
MENU CLOSE

Αντιστράτηγος των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι του είχε προταθεί να γίνει υπουργός στο Κίεβο

19.11.2019 21:43
Αντιστράτηγος των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι του είχε προταθεί να γίνει υπουργός στο Κίεβο - Media

 

Ένας βασικός μάρτυρας στην έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο, ότι οι Ουκρανοί του είχαν προτείνει να γίνει ο υπουργός Άμυνας της χώρας τους και τόνισε ότι αρνήθηκε αμέσως την πρόταση αυτή.

Ο αντιστράτηγος Αλεξάντερ Βίντμαν γεννήθηκε στο Κίεβο και έφθασε σε μικρή παιδική ηλικία στις ΗΠΑ. Οι ρεπουμπλικανοί βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων αμφισβήτησαν σήμερα την κρίση του και την εντιμότητά του. ‘Ενας νομικός, αρμόδιος να του θέτει ερωτήσεις για τους Ρεπουμπλικανούς, τον ρώτησε αν αλήθευε ότι υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος του είχε προτείνει τη θέση του υπουργού Άμυνας στο Κίεβο. Ο Βίντμαν παραδέχτηκε ότι η πρόταση αυτή του είχε γίνει τρεις φορές στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του νέου προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα τέλη Μαΐου.

“Κάθε φορά αρνιόμουν και με τη σειρά μου, ενημέρωνα την ιεραρχία μου και τα αρμόδια μέλη των υπηρεσιών αντικατασκοπείας”, διευκρίνισε ο Βίντμαν, που είναι μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

“Είμαι Αμερικανός, έφθασα στις ΗΠΑ σε μικρή παιδική ηλικία”, πρόσθεσε ο στρατιωτικός που έχει παρασημοφορηθεί για τα κατορθώματά του στο Ιράκ προσθέτοντας ότι δεν διαπίστωσε ποτέ αν επρόκειτο για σοβαρή πρόταση.

Ο βουλευτής Τζιμ Τζόρνταν δήλωσε στη συνέχεια ότι ο ανώτερος του Βίντμαν στην ιεραρχία είχε αμφισβητήσει την “κρίση” του και ότι ορισμένοι συνάδελφοί του τον υποψιάζονταν για διαρροή πληροφοριών.

Ο Βίντμαν υπεραμύνθηκε της στάσης που τήρησε διαβάζοντας μια αξιολόγηση που είχε συντάξει η προϊσταμένη του γι αυτόν, στην οποία τον χαρακτηρίζει “λαμπρό” και έχοντα “εξαιρετική κρίση”. Ο ίδιος τόνισε ότι ουδέποτε προέβη σε διαρροή πληροφοριών.

Στην εισαγωγή του, ευχαρίστησε τον πατέρα του που επέλεξε να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. “Στη Ρωσία, η δημόσια κατάθεση σε έρευνα κατά του προέδρου θα μπορούσε να μου στοιχίσει τη ζωή”, τόνισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46