30/09/2020 08:37:37

«Κρούση» του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στο μέλος του Ρουβίκωνα που κατήγγειλε βασανιστήρια - Τι απάντησε

«Κρούση» του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στο μέλος του Ρουβίκωνα που κατήγγειλε βασανιστήρια - Τι απάντησε - Media

 

Επικοινωνία με το μέλος του Ρουβίκωνα που κατήγγειλε βασανιστήρια από άνδρες των ΜΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων είχε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για την υπόθεση του Λάμπρου Γούλα, ο οποίος είχε καταγγείλει εξευτελιστική συμπεριφορά που περιελάμβανε ύβρεις και ξεγύμνωμα, αλλά και βασανιστήρια από τα ΜΑΤ κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο αστυνομικός του Εσωτερικών Υποθέσεων του ζήτησε να καταθέσει για τον βασανισμό του, κάτι που ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε. Ως προς τους λόγους της άρνησής του, ο Λάμπρος Γούλας αναφέρει ότι, αν και μια καταδίκη των αστυνομικών που προέβησαν σε τέτοιες ενέργειες σε βάρος του ενδεχομένως να συνέτιζε άλλους, θα είχε όμως παράλληλα -σύμφωνα με τον ίδιον- ως αποτέλεσμα την εμφάνιση του περιστατικού ως προσωπική επιλογή των ανδρών των ΜΑΤ που ενεπλάκησαν σε αυτό και όχι ως άνωθεν πολιτική απόφαση για τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού.

Αναλυτικά ο Λάμπρος Γούλας αναφέρει:

«Σήμερα με κάλεσαν ξαφνικά από το «Εσωτερικών υποθέσεων» της αστυνομίας να καταθέσω για τον βασανισμό μου πριν λίγες μέρες στα Εξάρχεια. Ευγενέστατοι πρέπει να πω και τελείως σίγουροι ότι θέλω να τρέξω να εκδικηθώ τον ΜΑΤατζή. Μετά από σκέψη αποφάσισα να μην συνεργαστώ. Υπάρχει η προσωπική μου θεση, που είναι και άποψη του Ρουβίκωνα ότι εμείς ούτε καταθέσεις δίνουμε κατά των εχθρών μας ούτε τους τρέχουμε στα δικαστήρια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό ένας τέτοιος μπάτσος να πεταχτεί έξω. Καταλαβαίνω ότι μια καταδίκη του θα «συνέτιζε» κι άλλους. Καταλαβαίνω ότι η δημοσιότητα τέτοιων δικαστηρίων θα έδειχνε το πρόσωπο της αστυνομίας χωρίς μάσκα. Καταλαβαίνω ότι είναι άδικο να την σκαπουλάρει. Τα ζυγίζω όλα αυτά. Αλλά για μένα μετράει κάτι άλλο περισσότερο. Ο μπάτσος δεν έδρασε έτσι αυτόβουλα.

Κανείς δεν του είπε «τσάκισε κόσμο» ανοιχτά. Του το είπαν κλείνοντας το μάτι. Τα όσα γίνονται αυτές τις μέρες, και το δικό μου περιστατικό, το όργιο καταστολής είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορώ λοιπόν να αφήσω έναν φασίστα μπάτσο να γίνει πλυντήριο για αυτούς που τελικά τον διέταξαν. Στο κράτος δεν έχουν μπέσα, θα τον σουτάρουν τον ματατζή σαν στυμμένη λεμονόκουπα για να βγουν οι ίδιοι λάδι. Δεν θα τους αφήσω να βγουν λάδι στην περίπτωσή μου. Είπα τι συνέβη, δημοσιοποίησα τα περιστατικά και σταματάω εκεί. Δεν καταθέτω τίποτα σε κανένα εσωτερικών υποθέσεων, δεν αναγνωρίζω κανέναν μπάτσο και άμα το εσωτερικών υποθέσεων θέλει να ακούσει ονόματα ενόχων τότε να το βοηθήσω: Βορίδης, Χρυσοχοίδης, Μητσοτάκης. Αν θέλει ας ψάξει εκεί.

Λάμπρος Γουλας
21/11/2019»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.