search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:41
MENU CLOSE

Αστυνομικοί διαδηλώνουν ζητώντας αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας

21.11.2019 19:57
Αστυνομικοί διαδηλώνουν ζητώντας αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας - Media

 

Χιλιάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στη Λισαβόνα, καταλήγοντας μπροστά από το κοινοβούλιο, με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και την αύξηση των μισθών.

Η διαδήλωση αυτή ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει από αστυνομικούς από το 2015, όταν ανέλαβαν την εξουσία οι Σοσιαλιστές.

Οι διοργανωτές ανέμεναν ότι στην κινητοποίηση θα μετείχαν περίπου 10.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες. Δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κάποια επίσημη εκτίμηση.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές, ξεχώριζαν τα μέλη του Movimento Zero, ενός ανώνυμου κινήματος, χωρίς ιεραρχία, που συγκροτήθηκε πριν από έξι μήνες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και πολύ γρήγορα απέκτησε πολλούς υποστηρικτές μεταξύ των δυσαρεστημένων αστυνομικών. Το κίνημα στηρίζεται από το ακροδεξιό κόμμα Chega.

«Πρόκειται για έλλειψη αξιοπρέπειας, σεβασμού. Η κυβέρνηση βρίσκει λεφτά για τις τράπεζες, γιατί όχι για την αστυνομία; Δεν έχουμε ούτε χειροπέδες», είπε ένα μέλος του Movimento Zero που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Εμείς προστατεύουμε τον κόσμο, ποιος προστατεύει εμάς;», οι συμμετέχοντες ζητούσαν αυξήσεις, καλύτερο εξοπλισμό, καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη και επιδόματα.

«Είναι τεράστια αδικία ο αστυνομικός να πηγαίνει στο σπίτι του ένα μισθό πολύ κοντά στον βασικό», είπε ο Πάουλο Μασέντο, ο αντιπρόεδρος ενός σωματείου.

Ο πρώτος μισθός για έναν αστυνομικό στην εθνοφρουρά της Πορτογαλίας είναι 789 ευρώ τον μήνα, έναντι 1.309 στη Γαλλία και την Πολωνία.

Μια εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος είπε ότι το κόμμα στηρίζει το δικαίωμα των αστυνομικών να διαδηλώνουν και ότι εξετάζει προσεκτικά τα αιτήματά τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:40