search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:55
MENU CLOSE

Η Τουρκία αναγκάζει την TV σε Δεύτερη Ψηφιακή Μετάβαση

02.12.2019 10:27
Επιδότηση 150 ευρώ για αποκωδικοποιητή ψηφιακού σήματος: Πώς θα την λάβετε - Media

 

Άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η Δεύτερη Ψηφιακή Μετάβαση της ελεύθερης τηλεόρασης από Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, εξαιτίας της ψηφιακής τηλεόρασης στην Τουρκία! Το συμπέρασμα ανήκει στην ομάδα Καψάλη, του Πολυτεχνείου, που έχει αναλάβει τη σύνταξη του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων. Ο νέος χάρτης περιλαμβάνει μικρότερο φάσμα, καθώς οι συχνότητες μετά την 50ή στα UHF θα δοθούν ως το τέλος του 2020 στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για το 5G.

Η μετακίνηση των καναλιών θα έπρεπε ήδη να αρχίσει από την Digea και την ΕΡΤ με βάση και τους διαύλους που κατοχυρώθηκαν στη SEDDIF και τον διεθνή συντονισμό συχνοτήτων. Η Digea έχει πλέον τρεις διαύλους, από τους τέσσερις που είχε, και η ΕΡΤ δύο.

Σύμφωνα με την έκθεση του Εργαστηρίου Ασυρμάτου και Επικοινωνίας του Πολυτεχνείου, επείγει η ψηφιακή μετάβαση σε Καστελλόριζο, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Λέσβο, Έβρο και Πλάκα, επειδή η Τουρκία έχει κατοχυρώσει τρεις διαύλους στα Δωδεκάνησα και εννιά στις Κυκλάδες, που σήμερα εκπέμπουν ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια! Σημειώνεται πως η Ιταλία έχει λάβει ήδη παράταση για τη ψηφιακή μετάβαση στη χώρα λόγω 5G και έτσι μπορεί να προκληθούν καθυστερήσεις και στη Δυτική Ελλάδα, όπου υπάρχει πρόβλημα με τις συχνότητες της Ιταλίας.

Το Πολυτεχνείο θεωρεί πως στη διάρκεια της μετάβασης, για την οποία κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πόσο θα διαρκέσει, δεν μπορούν να χορηγηθούν άδειες πανελλαδικής εμβέλειας! Ίσως για αυτό και στην κυβέρνηση αποφάσισαν να προχωρήσουν την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών και όχι των θεματικών πανελλαδικών καναλιών.

Πηγή typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:54