search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:55
MENU CLOSE

Συνεχίστηκε η υποχώρηση των ελληνικών ομολόγων

03.12.2019 15:49
Ξεπέρασε το μισό δισ. ευρώ ο τζίρος στην αγορά ομολόγων - Media

 

Συνεχίστηκε και σήμερα η υποχώρηση των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς να αγγίξει το 1,57% από το 1,52% που κυμαίνονταν χθες.

Ανοδικά κινήθηκε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία κυμαίνεται στο 0,652% από 0,601%.

Η ελληνική αγορά φαίνεται να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με τις μεγάλες ομολογιακές αγορές οι οποίες σημείωσαν σήμερα σημαντική άνοδο, ενώ ακολούθησε την τάση που επικράτησε στις περιφερειακές αγορές, όπως η Ιταλία, οι οποίες υπέστησαν απώλειες.

Η όξυνση του εμπορικού πολέμου που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ οδήγησε σε ράλι τις αγορές των ομολόγων. Τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ, ότι ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να διαρκέσει άλλο ένα χρόνο ήρθε μια μέρα αφού η κυβέρνηση του ανακοίνωσε νέους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα από τη Βραζιλία και την Αργεντινή και απείλησε αύξηση των δασμών έως και κατά 100% για τα γαλλικά προϊόντα, από σαμπάνια μέχρι τσάντες, εξαιτίας φορολογικών ψηφιακών υπηρεσιών, οι οποίες σύμφωνα με την Ουάσιγκτον βλάπτουν τις τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις. Καταγράφηκαν συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 14 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,57% από 1,52% χθες έναντι 0,33% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,80% από 1,79% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς ανοδικά κινείται η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1086 δολάρια από το επίπεδο των 1,1074 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Ευνοϊκά ήταν για το ευρώ τα καλύτερα των εκτιμώμενων στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον τομέα μεταποίησης στην Ευρωζώνη, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι, στη διάρκεια ενός έτους κυμαινόταν στο -0,273%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,344%, στο 3μηνο στο -0,403% και στο μήνα στο -0,438%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1071 δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:54