search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:40
MENU CLOSE

Ανοδική αντίδραση στην Ευρώπη, πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινείται το Χρηματιστήριο

04.12.2019 13:17
«Βραχυκύκλωμα» στο Χρηματιστήριο - Γιατί διακόπηκαν οι συναλλαγές - Media

 

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να αντιδράσουν στις χθεσινές απώλειες και με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένο στα ανοιχτά εμπορικά μέτωπα των Ηνωμένων Πολιτειών με τον υπόλοιπο κόσμο, τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, “Ουάσιγκτον και Πεκίνο είναι κοντά στη συμφωνία, όσον αφορά το ποσό των δασμών που θα απομακρυνθούν στην πρώτη φάση του εμπορικού deal, παρά τις αυξημένες εντάσεις στις μεταξύ τους σχέσεις, με αιτία το Χονγκ Κονγκ και τη Σιντσιάνγκ”, σύμφωνα με το Bloomberg.

Από την άλλη, η Κίνα προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι “θα πληρώσουν το τίμημα, μετά την υιοθέτηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχεδίου που ζητεί την επιβολή κυρώσεων εναντίον του Πεκίνου, σε απάντηση κυρίως της καταστολής των εθνικών μειονοτήτων στη δυτική κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ, ειδικά των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων”.

Επιταχύνθηκε η άνοδος του τομέα υπηρεσιών της Κίνας τον Νοέμβριο, φτάνοντας σε υψηλό επτά μηνών. Όπως μετέδωσε το MarketWatch, ο δείκτης ΡΜΙ των ιδιωτικών εταιρειών Caixin και Markit σκαρφάλωσε στις 53,5 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 51,1 τον Οκτώβριο.

Κοντά στη στασιμότητα παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit. Ο τελικός σύνθετος δείκτης ΡΜΙ διατηρήθηκε στις 50,6 μονάδες τον περασμένο μήνα. Ήταν υψηλότερος από την πρώτη εκτίμηση για 50,3, αλλά κοντά στο όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Πτώση 5% στις πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως αναμένει φέτος η γερμανική ένωση κατασκευαστών οχημάτων VDA.

Η ένωση δήλωσε ότι “η ‘βουτιά’ θα είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας και η κρίση θα αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν περισσότερο τις θέσεις εργασίας το 2020”.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες πέντε ώρες συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης περιστρέφεται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, με συχνές εναλλαγές προσήμων, ενώ σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, παραμένει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 878,71 (-0,29%) και 886,15 μονάδων (+0,55%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 24 εκατ., από τα οποία τα 3 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα, μέχρι στιγμής, κέρδη σημειώνουν Εθνική (+1,15%), Aegean Airlines (+1,35%), Lamda Development (+1,42%), Jumbo (+1,30%) και τις μεγαλύτερες απώλειες η Τέρνα Ενεργειακή (-1,35%).

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της εταιρείας ΕΛΒΕ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέα ονομαστική αξία μετοχής €0,21 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,25 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρείας με καταβολή μετρητών. Προσαρμοσμένη Τιμή Εκκίνησης: €4,5600.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη η σχετική αύξηση του τζίρου και το κλείσιμο του γενικού δείκτη κοντά στα υψηλά ημέρας, ή έστω υψηλότερα των 882 μονάδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:39