search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:19
MENU CLOSE

«Βρόμικο» Λονδίνο: Έρευνα-σοκ δείχνει ότι το να αναπνέεις είναι σα να καπνίζεις 160 τσιγάρα το χρόνο!

05.12.2019 08:54
«Βρόμικο» Λονδίνο: Έρευνα-σοκ δείχνει ότι το να αναπνέεις είναι σα να καπνίζεις 160 τσιγάρα το χρόνο! - Media

 

Ο αέρας που αναπνέουν οι Βρετανοί σε πολλές μολυσμένες περιοχές της χώρας ισοδυναμεί με κάπνισμα… 160 τσιγάρων το χρόνο, σύμφωνα με έρευνα. 

Το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα BHF σημείωσε ότι η μόλυνση σε πολλές πόλες της χώρας αποτελεί δημόσι κίνδυνο υγείας και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει πιο σκληρά μέτρα προκειμένου να την περιορίσει. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας, η ποιότητα του αέρα είναι τέσσερις φορές πιο άσχημη στη χειρότερη περιοχή – το Newham στο ανατολικό Λονδίνο – σε σχέση με την πιο καθαρή περιοχή – το Outer Hebrides στη Σκωτία. Και σχεδόν όλες οι 25 περιοχές με τον πιο μολυσμένο αέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο εντοπίστηκαν στην αγγλική πρωτεύουσα, με εξαίρεση μόνο το Slough και το Dartford.

Τα σωματίδια της ρύπανσης μπορούν να διαρρεύσουν στο σώμα και να προκαλέσουν βλάβες που απειλούν τη ζωή, αυξάνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής και συμβάλλοντας στις πνευμονικές παθήσεις και τους καρκίνους.

Οι κάτοικοι του Newham, περιοχή του Λονδίνου, αναπνέουν τόσο μολυσμένο αέρα που ισοδυναμεί με το κάπνισμα 159 τσιγάρων ανά έτος, εκτίμησε το ίδρυμα BHF.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:19