search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:02
MENU CLOSE

Novartis: ανατριχιαστικές μαρτυρίες…

06.12.2019 09:15
Προανακριτική Παπαγγελόπουλου: Έγγραφα του FBI έστειλε στη Βουλή ο εισαγγελέας Αγγελής - Media

 

Υπό την βαριά σκιά των ελληνοτουρκικών περνούν σχεδόν απαρατήρητες οι συντριπτικές και αδιανόητες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. Αυτά που ακούγονται από τους μάρτυρες κατηγορίας  θυμίζουν πρακτικές «δημοκρατικών» μπανανιών στην καλύτερη των περιπτώσεων, ανακαλώντας εφιαλτικά στη μνήμη μας τακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Σίγουρα δεν μπορούν να έχουν σχέση με χώρα που ανήκει στον δυτικό κόσμο  και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Novartis ακούγονται εξωφρενικές για κράτος δικαίου μαρτυρίες όπου θεσμικοί παράγοντες έστηναν δολοπλοκίες  εμπλέκοντας και εξαπατώντας ακόμα και  ξένες υπηρεσίες! Συγκεκριμένα, οι δύο «κουκουλοφόροι» μάρτυρες είναι οι ίδιοι με αυτούς που κατέθεσαν στο FBI.  Δηλαδή, οι εισαγγελείς υπαγόρευαν στην Ελλάδα  στους μάρτυρες τις καταθέσεις τους, τους έστελναν στο FBI για να πουν τα ίδια και κατόπιν διέσπειραν στο εσωτερικό της χώρας ότι υπάρχουν στοιχεία του FBI (αυτά που κατασκεύασαν οι ίδιοι) για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο…  

Ακούγονται πράγματα φρικαλέα τα οποία δεν μπορούν να περάσουν  απαρατήρητα είτε καλυπτόμενα  από έκτακτες επικαιρότητες, είτε μέσα από λογικές συμψηφισμών του πολιτικού συστήματος.  Το σκάνδαλο Novartis δεν είναι μόνο μια παρωδία, ένα ανατριχιαστικό φιάσκο της προηγουμένης κυβέρνησης,  είναι μια τεράστια θεσμική εκτροπή  που αν δεν λάβει την αντίστοιχη απάντηση που απαιτεί η σοβαρότητα του θέματος, θα στιγματίσει τη δημοκρατία μας και τους θεσμούς της. Η δημοκρατία οφείλει να στείλει ένα συντριπτικό μήνυμα στους επίδοξους υπονομευτές της ότι παρόμοιες θεσμικές εκτροπές όχι μόνο δεν γίνονται ανεκτές αλλά πατάσσονται και τιμωρούνται παραδειγματικά. 

Αν τελικά αποδειχθεί το ένα εκατοστό των όσων καταμαρτυρούνται, η απάντηση της συντεταγμένης πολιτείας η οποία οφείλει να λειτουργεί υπέρ των δημοκρατικών και μόνο θεσμών, πρέπει να είναι σφοδρή  και έξω από κάθε συμψηφιστική λογική συναλλαγής. Εκτός των δέκα προσώπων εκ των οποίων τα εφτά έχουν ήδη απαλλαγεί, των οποίων επλήγη η προσωπικότητα, το κύρος και η πολιτική τους ακεραιότητα από μια παραδικαστική μαφία, τραυματίστηκε βαρύτατα και ο θεσμός της δικαιοσύνης όπως και η ακεραιότητα των δικαστικών λειτουργών. Η ζημιά είναι μεγάλη και η αποκατάσταση επώδυνη και μακροχρόνια. Ως εκ τούτου, κάθε προσπάθεια να βρεθεί μια μεσοβέζικη λύση στην πραγματικά δυσώδη υπόθεση Novartis, θα προσθέσει στον πολιτικό βίο ένα νέο σκάνδαλο υπό την μορφή κουκουλώματος, θα υπονομεύσει διαλυτικά το κύρος της δικαιοσύνης και θα λειτουργήσει ως παράδειγμα ατιμωρησίας για όσους στρέφονται πραξικοπηματικά κατά των θεσμών.   

Μέχρι αυτή τη στιγμή, όλες οι μαρτυρίες καταδεικνύουν πανηγυρικά  ότι πρόκειται για μια  σκευωρία εκτελεσμένη με νομική προχειρότητα, πολιτική θρασύτητα και με χαρακτηριστικά και μεθόδους υποκόσμου.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33