search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:54
MENU CLOSE

Έμειναν κλινικά νεκρά για έξι ώρες – Επέζησαν και διηγούνται τον εφιάλτη τους (Video)

08.12.2019 12:55
Έμειναν κλινικά νεκρά για έξι ώρες - Επέζησαν και διηγούνται τον εφιάλτη τους (Video) - Media
 
Tην απίστευτη ιστορία επτά παιδιών που, επί της ουσίας, επέστρεψαν από τον θάνατο, καταγράφει στο ντοκιμαντέρ «Life after Death» το δίκτυο BBC, το οποίο δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες.
 
Το 2011, η σχολική εκδρομή σε φιορδ της Δανίας, αποδείχθηκε μοιραία για επτά παιδιά, καθώς έπεσαν στα παγωμένα νερά όταν η βάρκα τους ανετράπη, έπαθαν υποθερμία και έμειναν κλινικά νεκρά για 6 ώρες.
 
Όπως αναφέρει το ντοκιμαντέρ, τα παιδιά ανασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά χωρίς τις αισθήσεις τους, ενώ η καρδιά τους είχε σταματήσει να χτυπά.
 
Ωστόσο, οι γιατροί δεν σταμάτησαν να προσπαθούν και για έξι ώρες τους ανέβαζαν τη θερμοκρασία του αίματός τους ανά ένα βαθμό Κελσίου, κάθε μία ώρα.
 
Χάρη στην επιμονή των γιατρών, η καρδιά των παιδιών άρχισε και πάλι να λειτουργεί, καταγράφοντας ένα από τα πιο σπάνια περιστατικά επαναφοράς μετά από σοβαρή υποθερμία.
 
Τα παιδιά, που ουσιαστικά επέστρεψαν από τον θάνατο, διηγούνται την ιστορία τους στο BBC, με δάκρυα στα μάτια, καθώς δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ όσα έζησαν.
 
«Όταν φθάνεις τόσο κοντά στον θάνατο, τα πράγματα αλλάζουν. Μερικές φορές καταρρέω ψυχολογικά», δηλώνει στην κάμερα μία από τους επιζήσαντες, η 24χρονη σήμερα Κάτριν. Τότε, ήταν μόλις 16 ετών…
 

Πηγή: ethnos.gr/BBC
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:52