30/09/2020 21:17:24

Γ. Μαρίνος: πάνω από 4 δισ. ευρώ για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες

Γ. Μαρίνος: πάνω από 4 δισ. ευρώ για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες - Media

 

«Ο προϋπολογισμός, της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως πριν της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι ενταγμένη στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επεκτείνουν τη δράση τους», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.

«Πάνω από 4 δισ. ευρώ καταβάλλονται, από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάθε χρόνο για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, ενώ ότι στο πλαίσιο της ολοένα και βαθύτερης ενσωμάτωσης στο ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθούν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, η χώρα έχει συμμετάσχει σε 21 ιμπεριαλιστικές αποστολές», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αναφέρθηκε στο μνημόνιο της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ένα επικίνδυνο μνημόνιο, όπως είπε, καθώς η αστική τάξη της γειτονικής χώρας κλιμακώνει την επιθετικότητά της πολύμορφα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για τον έλεγχο των υδρογονανθράκων, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Μητσοτάκης και Τσίπρας ασκούν κριτική στον Ερντογάν αλλά και οι δύο τους έχουν καθίσει μαζί του στις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ και συναποφασίζουν για τη συγκρότηση δυνάμεων κρούσης κατά των λαών, εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου και μέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και τη Κίνα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.