search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:37
MENU CLOSE

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής: Ο Ιησούς είχε πιο δίκαιη δίκη από τον Τραμπ

18.12.2019 20:47
ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν τα νομοσχέδια που βάζουν «φρένο» στον Τραμπ - Media

 

Ένας Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από την Τζόρτζια είπε, ενόψει της ψηφοφορίας για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και της παρακώλυσης των ερευνών του Κογκρέσου ότι ο Ιησούς έτυχε πιο δίκαιης δίκης από τον Αμερικανό πρόεδρο πριν από τη σταύρωσή του.

«Όταν ο Ιησούς κατηγορήθηκε εσφαλμένα για προδοσία, ο Πόντιος Πιλάτος του έδωσε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους κατηγόρους του», είπε ο Μπάρι Λούντερμιλκ στην παρέμβασή του στη Βουλή. «Σε εκείνη την παρωδία δίκης, ο Πόντιος Πιλάτος παραχώρησε στον Ιησού περισσότερα δικαιώματα απ’ όσα έδωσαν οι Δημοκρατικοί σ’ αυτόν τον πρόεδρο σ’ αυτήν τη διαδικασία», συνέχισε.

Ο Λούντερμιλκ, ένας συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος που εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή το 2014, έκανε αυτό το σχόλιο κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν από την ψηφοφορία. Εκπροσωπεί μια περιφέρεια στην Ατλάντα που ψηφίζει κατά παράδοση το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Είναι Βαπτιστής και έχει γράψει το βιβλίο «Και μετά προσευχήθηκαν», όπου περιγράφει ιστορικές προσωπικότητες των ΗΠΑ ενώ προσεύχονται.

Ο Λούντερμιλκ δεν είναι ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος που παραλλήλισε τη σημερινή διαδικασία με ιστορικές δίκες. Ο ίδιος ο Τραμπ, στην οργισμένη εξασέλιδη επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι υποστήριξε ότι όσοι κατηγορήθηκαν στις δίκες των μαγισσών του Σάλεμ είχαν πιο δίκαιη δίκη από τον ίδιο.

Οι Δίκες των Μαγισσών του Σάλεμ έγιναν στη Μασαχουσέτη τον 17ο αιώνα. Περίπου 20 άνθρωποι εκτελέστηκαν –κατά κύριο λόγο απαγχονίστηκαν– σύμφωνα με τους ιστορικούς, κατηγορούμενοι για μαγεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:37