search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:23
MENU CLOSE

Λαβρόφ για «Mr Bitcoin»: Μη αποδεκτή η απόφαση έκδοσης του Βίνικ στις ΗΠΑ

23.12.2019 14:17
Λαβρόφ: Δικαίωμα η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια - Διάλογος όταν έρχεται σε αντίθεση με συμφέροντα γειτονικού κράτους - Media

 

Στο ζήτημα έκδοσης του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin» επέλεξε να αναφερθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. «Η Ρωσία παραμένει σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, σχετικά με την έκδοση του Ρώσου Βίνικ στις ΗΠΑ» δήλωσε, χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Επανέλαβε δε, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναλύσει εκ νέου τα δεδομένα που αφορούν την υπόθεση του «Mr Bitcoin». «Θεωρούμε τελείως μη αποδεκτή την προσέγγιση εκ μέρους των Ελλήνων συναδέλφων, οι οποίοι υποσχέθηκαν να εμβαθύνουν – θέλω να το τονίσω ξανά αυτό – στα πρόσθετα στοιχεία που παρουσιάσαμε» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

«Αυτό, όμως, δεν συνέβη» έσπευσε να συμπληρώσει ο Λαβρόφ. Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε ότι θα πρέπει να γίνουν πρόσθετες ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας (σ.σ. έκδοση του Βίνικ στη Ρωσία). Η πρεσβεία ήδη εργάζεται γι’ αυτό»

Όσον αφορά την ετυμηγορία της ελληνικής δικαιοσύνης, ο Ρώσος υπουργός έκανε λόγο για μία «ύπουλη απόφαση»

«Υπάρχουν τρία αιτήματα. Το γαλλικό, το αμερικανικό και το ρωσικό. Παρά το γεγονός ότι είχαμε μιλήσει για το θέμα με τον κ. Δένδια, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι θα εξετάσει την επιχειρηματολογία μας, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να εγκρίνουν την έκδοση χωρίς να μας ενημερώσουν». «Από τη στιγμή που η Γαλλία – απ’ ό,τι έχω ακούσει – ήδη αρνείται το αίτημα έκδοσης, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Βίνικ θα πρέπει να πάει στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο κατηγορηματικά δεν αποδεχόμαστε».

Αποκάλυψε δε, ότι ο Βίνικ προχώρησε σε νέα απεργία πείνας, αντιδρώντας στην απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, ο «Mr Bitcoin» θα εκδοθεί αρχικά στη Γαλλία, ενώ στη συνέχεια θα παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα αναίρεσης της απόφασης έκδοσης, το οποίο υποβλήθηκε την Παρασκευή από τον συνήγορο υπεράσπισης, Τιμοφέι Μουσάτοφ.

Η απόφαση έκδοσης του Βίνικ στη Γαλλία

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η απόφαση έκδοσης του Βίνικ στη Γαλλία

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:22