search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:40
MENU CLOSE

Δέκα κανάλια της Αττικής για τέσσερις ή έξι άδειες

24.12.2019 07:04
Δελτία ειδήσεων: Πώς ο κορωνοϊός «εξαφάνισε» 1,7 εκατ. τηλεθεατές! - Media

 

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, διά του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα, για χρονοδιάγραμμα 18 μηνών στην αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και των ραδιοφωνικών σταθμών ανοίγουν το παιχνίδι της τηλεοπτικής αγοράς στην Αττική. Οι τηλεοπτικές άδειες στην Αττική είναι και οι πρώτες που θα δοθούν, σύμφωνα με τον υφυπουργό, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, αλλά με μοριοδότηση. Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει να αλλάξει ο ν. 4339/2015 για την τηλεοπτική αδειοδότηση και να εκδοθεί υπουργική απόφαση για τον αριθμό των αδειών που θα εκχωρηθούν με ειδικά κριτήρια από το ΕΣΡ.

Με τις υφιστάμενες συνθήκες, οι άδειες περιφερειακής εμβέλειας για την Αττική είχαν υπολογισθεί σε έξι, κάτι που ωστόσο ενδέχεται να ανατραπεί εξαιτίας του νέου τηλεοπτικού χάρτη συχνοτήτων και της εκχώρησης φάσματος των 700 MHz (συχνότητες 50ή ως 59η στα UHF) στην κινητή τηλεφωνία. Αυτό είναι ένα από τα μείζονα προβλήματα που θα προκύψουν ήδη από το 2020, χρονιά που οι δύο πάροχοι δικτύου (ΕΡΤ και Digea) θα πρέπει να αρχίσουν τη μετακίνησή τους στις συχνότητες ώστε να απελευθερωθεί το φάσμα που θα δοθεί στην κινητή τηλεφωνία στο τέλος του 2020.

Οι δέκα τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν σήμερα στην Αττική είναι το Action 24 (πρώην Sunny, Κανάλι 10, Jeronimo Groovy) του Διονύση Παναγιωτάκη με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, το ΑΡΤ (πρώην Τηλεάστυ) του Γιώργου και του Γιάννη Καρατζαφέρη, το Kontra Channel (πρώην ΤηλεΦΩΣ) του Ανδρέα Γ. Κουρή, το Attica (πρώην Θριάσιο), που ανήκει στον Δήμο Ασπροπύργου και πρόσφατα υπέγραψε σύμβαση προγράμματος με την Περιφέρεια Αττικής, το Blue Sky του Νικηφόρου Κισσανδράκη, το Channel 9 του Δημήτρη Κοντομηνά, το Extra (πρώην ΑΒ Channel, Extra 3, Κανάλι 40, Κανάλι 67), που ανήκει σε άγνωστη θυγατρική εταιρεία, το High Channel του Κώστα Χούντα, το Νέο Κανάλι (πρώην Extra, AB Channel, Zoom, Body in Balance, Shop TV, S TV) του Φίλιππου Βρυώνη και το ΜΑD TV, το μοναδικό μουσικό κανάλι της χώρας.

Από όλα τα παραπάνω κανάλια, πρόγραμμα αξιώσεων αλλά και υψηλή τηλεθέαση έχουν τρία μόλις κανάλια, το Kontra Channel, το Αction 24 και το ΜΑD TV, ενώ ελάχιστο πρόγραμμα και ενημερωτικές εκπομπές διαθέτει και το Blue Sky.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:39