search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:46
MENU CLOSE

Προσοχή: Αν έχετε τηλέφωνο Android, αναβαθμίστε αμέσως την εφαρμογή του Twitter

24.12.2019 19:05
Προσοχή: Αν έχετε τηλέφωνο Android, αναβαθμίστε αμέσως την εφαρμογή του Twitter - Media
 
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το Twitter όταν ερευνητής ασφαλείας του διαδικτύου αποκάλυψε μείζον κενό ασφαλείας στην εφαρμογή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για το Android.
 
Συγκεκριμένα, ο ερευνητής αποκάλυψε ότι το κενό ασφαλείας του επέτρεψε να ταυτοποιήσει 17 εκατομμύρια αριθμούς τηλεφώνων με λογαριασμούς στο Twitter.
 
Όπως εξήγησε, ο ίδιος παρήγαγε περίπου δύο δισεκατομμύρια αριθμούς κινητών τηλεφώνων και τους ανέβασε μέσω της εφαρμογής για το Android.
 
Μέχρι το Twitter να καταλάβει τι συμβαίνει, ο ερευνητής είχε ταυτοποιήσει κινητά με λογαριασμούς σε Ισραήλ, Τουρκία, Ιράν, Αρμενία, Γαλλία, Γερμανία, και Ελλάδα.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με το Tech Crunch, ο ερευνητής απέδειξε το κενό ασφαλείας ταυτοποιόντας αριθμό τηλεφώνου με το λογαριασμό στο Twitter κορυφαίου Ισραηλινού αξιωματούχου.
 
Επίσης, δημιούργησε ομαδική αλληλογραφία στο WhatsApp για να ενημερώσει τους κατόχους των λογαριασμών που είχε ταυτοποιήσει.
 
Το Twitter δεν έκανε κανένα σχόλιο, ωστόσο εξέδωσε αναβάθμιση της εφαρμογής για Αndroid και κάλεσε τους χρήστες να την κατεβάσουν στα κινητά τους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38