search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:09
MENU CLOSE

Επικοινωνία Πούτιν – Μέρκελ για Nord Stream 2 και Λιβύη

29.12.2019 15:46
Επικοινωνία Πούτιν - Μέρκελ για Nord Stream 2 και Λιβύη - Media

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασαν την περαιτέρω υποστήριξή τους, στο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνομιλία, ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης των διπλωματικών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης στην Λιβύη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Την ίδια ώρα η περιοχή της Λιβύης μυρίζει μπαρούτι με την τουρκική βουλή να συνεδριάζει εκτάκτως στις 2 Ιανουαρίου προκειμένου να αποφασίσει την αποστολή στρατευμάτων. 

ΟΙ πρόεδρος Πούτιν και η καγκελάριος Μέρκελ χαρακτήρισαν “θετική” την ανταλλαγή κρατουμένων στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η Άγγελα Μέρκελ χαιρέτισαν σήμερα την ανταλλαγή 200 κρατουμένων ανάμεσα στο Κίεβο και τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισαν «θετική την ανταλλαγή κρατουμένων η οποία έλαβε χώρα σήμερα στην περιοχή του Ντονέτσκ», σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

Η αρχή της ανταλλαγής κρατουμένων είχε αποφασιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου κατά τη σύνοδο κορυφής για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την πρώτη σε τρία χρόνια, στην οποία συμμετείχαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς και η Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Γερμανίας συζήτησαν επίσης και άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων την υποστήριξή τους στον υπό κατασκευή αγωγό αερίου Nord Stream 2 που συνδέει τις δύο χώρες μέσω της Βαλτικής θάλασσας και αποτελεί αντικείμενο αμερικανικών κυρώσεων.

Οι δύο ηγέτες σημείωσαν επίσης την «πρόοδο» στις συνομιλίες για τη συνέχιση της μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη, με το εν λόγω συμβόλαιο να αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαπραγματεύσεων στη Βιέννη ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς εκπροσώπους. Αναμένεται να υπογραφεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2020.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:08