search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:14
MENU CLOSE

EastMed: Σύγκρουση Πολάκη – Λιάκου για τον αγωγό και στο… βάθος Σημίτης 

03.01.2020 12:03
EastMed: Σύγκρουση Πολάκη - Λιάκου για τον αγωγό και στο... βάθος Σημίτης  - Media

 

Μπορεί να υπάρχει κλίμα συναίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή της σύμβασης για τον αγωγό EastMed, ωστόσο στο εσωτερικό του διευρυμένου ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαστάσεις απόψεων. 

Ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη συμφωνία.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Λιάκος έγραψε:

«Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του. Με την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίησή του, ακούγεται ως αιρετική και περιθωριακή φωνή κάθε αντίθετη άποψη, που λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ότι είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου, και ότι μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα, δεν μπορεί να ελέγξει. Επιτρέψτε μου, αλλά τη θεωρώ πολιτική αυτοχειριασμού. Ελλά δα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν».

Η απάντηση Πολάκη

Στον Αντώνη Λιάκο απάντησε με σκληρό τρόπο ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε:

«Επειδή κάποιοι νόμιζαν πως τους ενόχλησε η τοποθέτηση μου για το Σημίτη ειδικώς …. Το πράγμα είναι πολύ βαθύτερο!!! ΚΑΙ ΝΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ!!! Η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα (και είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη προσωπικά) είναι κίνηση διαφύλαξης των εθνικών μας συμφερόντων και Ανάπτυξης της χώρας που αφήνει εκτός την Τουρκία και τους σχεδιασμούς της Γερμανίας που μας «φόρεσε» 9 χρόνια μνημόνια !!! Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή η ανάλυση του πάσχει ή ηθελημένα (ή άθελα για να μη γίνω πολύ σκληρός ακόμα) εξυπηρετεί μια λογική που μπορεί το 2003 να είχε μια βάση αλλά τώρα ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ!!!! και ο νοών νοείτω».
Ρήγμα στους προεδρικούς;

Όλα δείχνουν ότι η κόντρα που ξεκίνησε με αφορμή το άρθρο του Κώστα Σημίτη, συνεχίζεται. Σε κοινό κείμενο τους οι κύριοι Λιάκος, Μπίστης και Παναγιώτου είχαν ασκήσει κριτική στον κ. Πολάκη για την επίθεσή του εναντίον του κ. Σημίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:10