search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:34
MENU CLOSE

Ο Στόλτενμπεργκ ζητά τα… ρέστα από το Ιράν: Να αποφύγετε «περαιτέρω βία και προκλήσεις»!

06.01.2020 18:40
Στόλτενμπεργκ: Το σύστημα των S-400 δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ - Media

 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα το Ιράν να αποφύγει “περαιτέρω βία και προκλήσεις” μετά την έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών της Ατλαντικής Συμμαχίας που εξέτασε την κρίση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης.

“Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής μας σήμερα, οι σύμμαχοι απηύθυναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση. Μια νέα σύγκρουση δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός, συνεπώς το Ιράν θα πρέπει να απόσχει από περαιτέρω βία και προκλήσεις”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους.

Μιλώντας μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για το Ιράν και το Ιράκ, κατά την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τους συμμάχους τους για την αμερικανική επιδρομή με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Ιράκ στην οποία σκοτώθηκε ο Ιρανός στρατιωτικός διοικητής Κασέμ Σουλεϊμανί, την Παρασκευή, ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε επίσης σε αποκλιμάκωση της έντασης, απηχώντας δηλώσεις ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε επίσης ότι όλα τα μέλη της Συμμαχίας υποστηρίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Μέση Ανατολή, μετά την επιδρομή αυτή. “Εδώ και χρόνια όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει ανησυχία για τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Συμφωνούμε ότι το Ιράν δεν πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Συμμεριζόμαστε την ανησυχία για τις πυραυλικές δοκιμές του Ιράν και ενωμένοι καταδικάζουμε την στήριξη του Ιράν σε διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις”, υπογράμμισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32