search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:58
MENU CLOSE

Δάσκαλος εξανάγκασε 13χρονη να σκουπίσει το χιόνι στο προαύλιο και έπαθε κρυοπαγήματα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό (Photos)

07.01.2020 13:51
Δάσκαλος εξανάγκασε 13χρονη να σκουπίσει το χιόνι στο προαύλιο και έπαθε κρυοπαγήματα - Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό (Photos) - Media

 

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο στην Κίνα. Ο δάσκαλος – σύμφωνα με το όσα καταγγέλλουν οι γονείς του 13χρονου κοριτσιού – εξανάγκασε το παιδί να φτυαρίσει το χιόνι από το προαύλιο του σχολείου. Η διαδικασία αυτή διήρκησε πολλές ώρες και το παιδάκι δεν φορούσε γάντια. Αποτέλεσμα ήταν το μικρό κορίτσι να πάθει κρυοπαγήματα, τα δάχτυλα της να φουσκώσουν και να μαυρίσουν και όπως λένε οι γιατροί να χρειαστεί ακρωτηριασμό.

Οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν εκείνη τη μέρα στην περιοχή Ταιπιν Ζουάνγκ (στη Βόρεια Κίνα στα σύνορα με τη Ρωσία) έπεφταν τουλάχιστον 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ύστερα από την καταγγελία διετάχθη έρευνα για το περιστατικό ενώ το σχολείο παραδέχτηκε πως το περιστατικό είναι αληθές.

Τα κρυοπαγήματα επηρεάζουν κυρίως τα μέρη του σώματος που βρίσκονται μακριά από τον πυρήνα και έτσι έχουν «χειρότερη» ροή αίματος. Αυτά τα μέρη είναι τα πόδια, τα δάχτυλα των ποδιών, τα χέρια, τα δάχτυλα των χεριών, η μύτη και τα αυτιά.

Με την άμεση ιατρική φροντίδα, οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν από το κρυοπάγημα. Όμως εάν παρουσιαστεί σοβαρό κρυοπαγήματα, ο ιστός μπορεί να υποστεί μόνιμη βλάβη. Και εάν τμήματα του ιστού αρχίσουν να πεθαίνουν, ο ακρωτηριασμός είναι η μόνη επιλογή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:58