29/09/2020 23:44:12

Δάσκαλος εξανάγκασε 13χρονη να σκουπίσει το χιόνι στο προαύλιο και έπαθε κρυοπαγήματα - Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό (Photos)

Δάσκαλος εξανάγκασε 13χρονη να σκουπίσει το χιόνι στο προαύλιο και έπαθε κρυοπαγήματα - Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό (Photos) - Media

 

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο στην Κίνα. Ο δάσκαλος - σύμφωνα με το όσα καταγγέλλουν οι γονείς του 13χρονου κοριτσιού - εξανάγκασε το παιδί να φτυαρίσει το χιόνι από το προαύλιο του σχολείου. Η διαδικασία αυτή διήρκησε πολλές ώρες και το παιδάκι δεν φορούσε γάντια. Αποτέλεσμα ήταν το μικρό κορίτσι να πάθει κρυοπαγήματα, τα δάχτυλα της να φουσκώσουν και να μαυρίσουν και όπως λένε οι γιατροί να χρειαστεί ακρωτηριασμό.

Οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν εκείνη τη μέρα στην περιοχή Ταιπιν Ζουάνγκ (στη Βόρεια Κίνα στα σύνορα με τη Ρωσία) έπεφταν τουλάχιστον 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ύστερα από την καταγγελία διετάχθη έρευνα για το περιστατικό ενώ το σχολείο παραδέχτηκε πως το περιστατικό είναι αληθές.

Τα κρυοπαγήματα επηρεάζουν κυρίως τα μέρη του σώματος που βρίσκονται μακριά από τον πυρήνα και έτσι έχουν «χειρότερη» ροή αίματος. Αυτά τα μέρη είναι τα πόδια, τα δάχτυλα των ποδιών, τα χέρια, τα δάχτυλα των χεριών, η μύτη και τα αυτιά.

Με την άμεση ιατρική φροντίδα, οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν από το κρυοπάγημα. Όμως εάν παρουσιαστεί σοβαρό κρυοπαγήματα, ο ιστός μπορεί να υποστεί μόνιμη βλάβη. Και εάν τμήματα του ιστού αρχίσουν να πεθαίνουν, ο ακρωτηριασμός είναι η μόνη επιλογή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.