search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:48
MENU CLOSE

Κοριτσάκι 4 χρονών επιβίωσε μόνο του μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου για πέντε μέρες (Photos)

07.01.2020 18:38
Κοριτσάκι 4 χρονών επιβίωσε μόνο του μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου για πέντε μέρες (Photos) - Media

 

Η Άννα Βικτώρια Σοάερες Καρντόζα, είναι μια 4χρονη Βραζιλιάνα που ζει με την οικογένεια της στις παρυφές του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, στο χωριό Ρίο Μανίβα. Στις 29 Δεκεμβρίου το πρωί η Βικτώρια έπαιζε με μια φίλη της στην άκρη του χωριού. Κάποια στιγμή μπήκε σε ένα κανό για να κρυφτεί και την πήρε ο ύπνος. Η βάρκα -άγνωστο πως- λύθηκε και παρασύρθηκε βαθιά μέσα στο δάσος από τα ρεύματα του ποταμού. Όταν το 4χρονο κορίτσι ξύπνησε δεν ήξερε που βρισκόταν. Το κανό είχε αράξει στην όχθη του ποταμού, βαθιά μέσα στο δάσος. 

Εκεί που μεγάλοι εξερευνητές δεν τα κατάφεραν, η 4χρονη Βικτώρια με αυξημένο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, κατάφερε τρώγοντας μόνο φρούτα και πίνοντας νερό από το ποτάμι να επιβιώσει για 5 μέρες, μέχρι να την βρουν τα σωστικά συνεργεία που χτένιζαν τον τόπο. 


Μάλιστα λίγες ώρες πριν την βρούν ο αρχηγός της τοπικής πυροσβεστικής είχε μιλήσει για ελάχιστες ελπίδες και είχε πει πως το πιθανότερο ήταν η μικρή να έχει πνιγεί ή να την έχουν φάει τα άγρια ζώα της ζούγκλας του Αμαζονίου. 
Τελικά η 4χρονη βρέθηκε. Είχε διανύσει με τα πόδια μια μεγάλη απόσταση, έναν κύκλο μέσα στο δάσος και οι διασώστες την βρήκαν 2 μόλις χιλιόμετρα από το σημείο που είχε εξαφανιστεί. 


Η μικρή είχε στο σώμα της γρατζουνιές, ήταν αφυδατωμένη αλλά σε γενικές γραμμές ήταν καλά στην υγεία της. Είχε φοβηθεί μόνο. Ο αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή είπε πως στο σημείο που βρέθηκε ήταν σπάνιο να εμφανιστούν άγρια ζώα, αλλά όχι απίθανο. 


Η Βικτώρια βρίσκεται τώρα στο νοσοκομείο στην πόλη Σαντάνα όπου παραμένει υπό την αιγίδα των γιατρών, και όπως όλα δείχνουν θα ανακάμψει πλήρως. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:48