search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:19
MENU CLOSE

Αυστραλία: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένονται γεννούν ελπίδα – Συνεχίζεται η μάχη κατά των πυρκαγιών

14.01.2020 09:13
Αυστραλία: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένονται γεννούν ελπίδα - Συνεχίζεται η μάχη κατά των πυρκαγιών - Media

 

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένονται στην Αυστραλία δίδουν σήμερα ελπίδα σε αυτούς που αγωνίζονται κατά των πυρκαγιών στη χώρα, την ώρα που η Μελβούρνη βρίσκεται τυλιγμένη σε ένα τοξικό νέφος.

Τις τελευταίες μέρες, η δροσιά προσέφερε ήδη κάποια ανάπαυλα στους πυροσβέστες που έχουν εξαντληθεί στην μάχη τους για την αντιμετώπιση των γιγάντιων πυρκαγιών που έχουν κατακάψει από τον Σεπτέμβριο τεράστιες περιοχές στην Αυστραλία.

Ορισμένες πολύ μεγάλες πυρκαγιές, μεταξύ των οποίων μια γιγάντια φωτιά που μαινόταν ανεξέλεγκτη για σχεδόν τρεις μήνες στην Νότια Νέα Ουαλία, τέθηκαν επιτέλους υπό έλεγχο.

Η αισιοδοξία που γέννησε η είδηση αυτή ενισχύθηκε σήμερα με την ανακοίνωση της αναμονής ισχυρών βροχοπτώσεων σε ορισμένες περιοχές που είναι από τις περισσότερο πληγείσες από τις φωτιές, κυρίως στις πολιτείες της Νότιας Νέας Ουαλίας και της Βικτόριας, στην νοτιοανατολική Αυστραλία.

«Είναι μια πολύ καλή είδηση», δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στις αγροτικές ζώνες της Νότιας Νέας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς.

«Συζητάμε εδώ και μήνες τώρα ότι τον Ιανουάριο μπορεί να υπάρξει σημαντική βροχόπτωση και αυτό φαίνεται τώρα ότι θα συμβεί εντός των προσεχών ημερών], εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:19