search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:16
MENU CLOSE

Εκκωφαντικός ήχος αναστάτωσε τα Χανιά – Οι κάτοικοι φοβούνται για μυστικές ασκήσεις των Αμερικάνων

15.01.2020 08:18
Εκκωφαντικός ήχος αναστάτωσε τα Χανιά - Οι κάτοικοι φοβούνται για μυστικές ασκήσεις των Αμερικάνων   - Media

 

Αναστάτωση προκάλεσε ένας εκκωφαντικός κρότος όπως έγραψε και το cretalive, που ακούστηκε περίπου στις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης και τον άκουσαν όλα τα Χανιά, από τη Σούδα μέχρι το Κολυμπάρι.

Το διαδίκτυο πήρε κυριολεκτικά φωτιά, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για σπάσιμο του φράγματος του ήχου από μαχητικό αεροσκάφος.

Όπως γράφει το parakritika.gr και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, ο κρότος δεν φαίνεται να προήλθε ούτε από το Μάλεμε και στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες εκεί.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορήσαν φήμες και για μυστική άσκηση των Αμερικάνων στην στρατιωτική βάση της Σούδας. Κάποιοι μάλιστα κυκλοφ΄ρησαν και το σενάριο μήπως πρόκειται για ένα καινούργιο μυστικό όπλο τους που το δοκιμάζουν.

Ενδεικτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανίων αναφέρει:

«Η πολεμική εμπλοκή στα αιματοβαμμένα τους σχέδια και το άπλωμα του καρκίνου των βάσεων κάνουν ΜΠΑΜ!

Έξω στα μπαλκόνια πάλι οι Χανιώτες, φόβος και ανησυχία για το νέο κρότο που ακούστηκε στην πόλη μας. Συνέχεια των προηγούμενων κρότων του καλοκαιριού, που όμως πολλαπλασιάζουν τις ανησυχίες, όντας σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης και κόντρας ΗΠΑ – ΙΡΑΝ, όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών και της αντιδραστικής κόντρας αστικών τάξεων Ελλάδας Τουρκίας για όμορρους ρόλους και βλέψεις.

Σύσσωμη η ελληνική πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις τους, όλο το πολιτικό προσωπικό ομονοούν στο δόγμα ”γη και ύδωρ” στους Αμερικάνους φονιάδες, ενίσχυση και άπλωμα των βάσεων-μαγνητών πολέμου και ολέθρου, φέρτε κι άλλα αεροπλάνα και βαπόρια όταν την ίδια ώρα ο λαός πεινάει. Μπλεκόμαστε άσχημα!»

Τι είναι το σπάσιμο του φράγματος του ήχου

Τα Sonic boom φράγματα παράγουν τεράστιες ποσότητες ηχητικής ενέργειας, και ηχούν σαν μια έκρηξη. Η ηχητική έκρηξη προκαλείται, όταν τα υπερηχητικά αεροσκάφη ξεπερνούν τη ταχύτητα του ήχου, με αποτέλεσμα να προκαλείται ένας μεγάλος θόρυβος – γνωστός και ως sonic boom – και μοιάζει με εκείνον μιας μεγάλης έκρηξης.

Όταν πραγματοποιείται λοιπόν το σπάσιμο του φράγματος του ήχου εμφανίζεται ένα ασυνήθιστο σύννεφο. Η αιτία είναι πως πραγματοποιείται πτώση της πίεσης του αέρα, αυτός συμπυκνώνεται και σχηματίζει σταγονίδια νερού.

Ένας ακροατής ακούει ένα μπαμ “Ηχητική έκρηξη” (sonic boom) μόλις ένα αεροσκάφος σπάσει την ταχύτητα του ήχου επειδή ακούει τον ήχο του αεροσκάφους που έχει συσσωρευτεί πίσω του.

Η πηγή του ήχου κινείται με 1,4 φορές την ταχύτητα του ήχου Δεδομένου ότι η πηγή κινείται ταχύτερα από τα ηχητικά κύματα που δημιουργεί, η πηγή του ήχου θα περάσει από ένα σταθερό παρατηρητή, πριν ο παρατηρητής ακούει τον ήχο που δημιουργεί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15