23/09/2020 01:53:46

Γνωστό το...αφήγημα Χρυσοχοΐδη: «Στις καταλήψεις παιδιά πλουσίων, κάτω από την ασπίδα αστυνομικοί των 800 ευρώ» (Video)

Γνωστό το...αφήγημα Χρυσοχοΐδη: «Στις καταλήψεις παιδιά πλουσίων, κάτω από την ασπίδα αστυνομικοί των 800 ευρώ» (Video) - Media

 

Μιλώντας στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ και στην Όλγα Τρέμη και τον Αντώνη Δελατόλα, το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μεταξύ πολλών άλλων, επανέλαβε το γνωστό πολιτικό αφήγημα ότι όσοι νέοι συμμετέχουν σε καταλήψεις είναι γόνοι πλουσίων, χωρίς βέβαια αυτό να τεκμηριώνεταιι από κανένα άλλο στοιχείο, αν λάβουμε υπόψη τα λεγόμενά του.

«Υπάρχει σιωπή για να μην στεναχωρηθούν κάποιοι γνωστοί που βρίσκονται πολύ κοντά τους» είπε ο κ. Χρυσοχοίδης και τόνισε: «Αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα στις καταλήψεις παιδιά πλουσίων οικογενειών και κάτω από την ασπίδα είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ... ». Πρόσθεσε δε πως «πλέον θα υπάρχει κάμερα σε όλες τις επιχειρήσεις. Θα έχουν κάμερες οι ίδιοι οι αστυνομικοί για να καταγράφεται η δράση όλων. Και του αστυνομικού και των διαδηλωτών».

Να θυμίσουμε ότι ανάλογα "επιχειρήματα" είχαν ακουστεί, για παράδειγμα, στην υπόθεση της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, όπου ο μικρός Αλέξανδρος παρουσιαζόταν από διάφορες πλευρές -και από μερίδα ΜΜΕ- ως το πλουσιόπαιδο που προκάλεσε, ενώ ο Κορκονέας που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξη ως "εργαζόμενος μεροκαματιάρης" .

Πρόκειται ωστόσο για μια κλασική προσπάθεια της κυβέρνησης, του υπουργού αλλά και όσων στηρίζουν την πολιτική επιλογή της σκληρής καταστολής να παρουσιάσουν τους αστυνομικούς ως εργαζόμενους των ολίγων ευρώ και όσους αντιδρούν και αντιστέκονται σε πλευρές της πολιτικής της. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.