30/05/2020 03:07:02

Το ΥΠΕΞ ανησυχεί για τις εξελίξεις... στη Βενεζουέλα

Το ΥΠΕΞ ανησυχεί για τις εξελίξεις... στη Βενεζουέλα - Media
 
Εν μέσω σημαντικών εξελίξεων στα εθνικά ζητήματα το υπουργείο Εξωτερικών βρήκε χρόνο για να ασχοληθεί με τα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα και να εκφράσει την ανησυχία του για την κατάσταση στη χώρα της Νότιας Αμερικής.
 
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη βαθειά ανησυχία του για τα πρόσφατα σοβαρά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Βενεζουέλα και είχαν ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, από τις δυνάμεις ασφαλείας, της εισόδου στην Εθνοσυνέλευση και τη μη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικού Προέδρου της χώρας, κ. Χ. Γκουαϊδό, καθώς και Βουλευτών της Αντιπολίτευσης, κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης.
 
Οι ενέργειες αυτές συνιστούν ευθεία παραβίαση των δημοκρατικών αρχών, της λειτουργίας του κράτους δικαίου και της ελευθερίας της έκφρασης, ενώ αποτελούν ουσιώδη παρεμπόδιση της λειτουργίας του μόνου νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένου θεσμού στη Βενεζουέλα, της Εθνοσυνέλευσης.
 
Η Ελλάδα θεωρεί ως μη αποδεκτές και καταδικαστέες τις παραβιάσεις στη δημοκρατική και σύμφωνα με το Σύνταγμα λειτουργία του νομοθετικού Σώματος της Βενεζουέλας, υπενθυμίζοντας τη σημασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη σοβαρή κρίση, που πλήττει τη χώρα με κύριο θύμα τον ίδιο το λαό της Βενεζουέλας. Η χώρα μας καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Βενεζουέλα μέσω της διενέργειας διαφανών, ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.