search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:27
MENU CLOSE

Σε οξείς αντιπολιτευτικούς τόνους το «ναι» Τσίπρα για Σακελλαροπούλου

16.01.2020 14:11
tsipras_782.jpg
 
Με πολιτική κριτική εφ’ όλης της ύλης προς τον πρωθυπουργό και ειδικά για τους χειρισμούς του στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εμπλούτισε ο Αλέξης Τσίπρας την ανακοίνωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Όπως είπε αν για τον πρωθυπουργό η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου αποτελεί επικοινωνιακή ντρίμπλα για τον ΣΥΡΙΖΑ η θετική ψήφος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου «δεν είναι μια επικοινωνιακή επιλογή αλλά μια συνειδητή επιλογή» διότι « είναι συνδεδεμένη όχι μόνο με τη στάση ευθύνης που επιλέγουμε πάντα απέναντι στους θεσμούς αλλά και με τις ιδέες και τις αξίες μας».
 
Στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να πρυτανεύει η ανάγκη να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και να υπογραμμιστεί πώς η συναίνεση στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν συνιστά σε καμία περίπτωση γενικότερη πολιτική συναίνεση.
 
Αντιθέτως, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παρά την επιλογή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενός προσώπου άξιου («εξαίρετη δικαστής») και προοδευτικής φυσιογνωμίας («υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους αλλά και την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών) οι διαχωριστικές γραμμές παραμένουν διότι η επιλογή Μητσοτάκη δεν συνιστά κάποια πολιτική «υπέρβαση», όπως είπε, αλλά «επικοινωνιακή ντρίμπλα». Υπονοώντας ότι στόχος ήταν η απόσπαση συναίνεσης από την αντιπολίτευση.
 
Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του:
 
–Επιτέθηκε σε υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα των 6 μηνών της διακυβέρνησης καταλογίζοντας υποκρισία και πολιτική ένδεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αβάσταχτη ελαφρότητα και ανευθυνότητα απέναντι στους θεσμούς, αμοραλισμό και υποταγή των πάντων στις ανάγκες της επικοινωνίας.
 
–Ειδικά για τους χειρισμούς του στο θέμα της εκλογής ΠτΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν εξήγησε για ποιο λόγο δεν ανανέωσε τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, ότι εξευτέλισε συνειδητά τον θεσμό με μια «διαδικασία Προεδρικών καλλιστείων» επί μήνες, διασύροντας και το πρόσωπο του Π.Παυλόπουλου και μάλιστα σε μια κρίσιμη για τα εθνικά θέματα συγκυρία. Ανέφερε δε ότι σφάλλει για τη μη ανανέωση της θητείας του αλλά και ότι ο θεσμός αξιοποιήθηκε για μια ακόμη φορά στο πλαίσιο της επικοινωνίας, καθώς η συγκυρία των (χθεσινών) ανακοινώσεων επιλέχθηκε με βάση την κυβερνητική ανάγκη για αλλαγή πολιτικής ατζέντας.
 
–Υπενθύμισε – προκειμένου να στηρίξει και τη θέση ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επιλέχθηκε με επικοινωνιακές στοχεύσεις από τον πρωθυπουργό – ότι ως κορυφαία επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του ΣτΕ είχε καταψηφιστεί από τη ΝΔ. Σήμερα, πρόσθεσε, η εκλογή της στο Ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα ακυρώνει «την άθλια προπαγάνδα επί 4,5 χρόνια της ΝΔ, ότι δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγούσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης», αλλά ταυτόχρονα «επιβραβεύει και το περιεχόμενο των αξιών που η ίδια ως δικαστής υπερασπίστηκε».
 
Τέλος, επανέλαβε ότι ο ίδιος ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, δε θα γίνει Μητσοτάκης δηλαδή δεν θα κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η θετική ψήφος στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι στάση ευθύνης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:21