search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:36
MENU CLOSE

Θεσσαλία, 1891: Το τεράστιο κερασφόρο φίδι – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι

21.01.2020 19:29
Κύπρος: Στην εντατική αγοράκι μετά από δάγκωμα φιδιού - Media

 

H Ραψάνη είναι ένα όμορφο χωριό της Θεσσαλίας, που βρίσκεται χτισμένο σε ύψος 500 μέτρων, πάνω από τη γραφική κοιλάδα των Τεμπών, στους πρόποδες του Ολύμπου, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Στις αρχές Μαΐου του 1891, ο Υπενωμοτάρχης Β. Θεοχάρης και ο Δασοχωροφύλακας Ν. Κεραμίδας, περπατώντας στο παρακείμενο δάσος του χωριού, άκουσαν παράξενους και συνάμα, οξύτατους συριγμούς, αλλά και κλαδιά να σπάζουν με φοβερό πάταγο.

Υπέθεσαν, λοιπόν, ότι επρόκειτο για κάποιο μεγάλο θήραμα, ίσως ελάφι, και ετοιμάστηκαν να πυροβολήσουν. Αντ’ αυτού, όμως, σε απόσταση μικρότερη των 150 βημάτων, διέκριναν συγκλονισμένοι ένα αλλόκοτο θέαμα.

Είδαν καθαρά ένα πελώριο φίδι, μήκους περίπου τριών μέτρων και βάρους άνω των 500 κιλών, το οποίο είχε κεφάλι που έμοιαζε με κεφαλή βοδιού, πάνω στο οποίο φύονταν δύο μικρά κέρατα!

Οι δύο άντρες, στη θέα του απίστευτου αυτού κερασφόρου φιδιού, κατατρόμαξαν και πυροβόλησαν τρεμάμενοι εναντίον του, δίχως να καταφέρουν να το πετύχουν από την ταραχή τους. Το έβαλαν στα πόδια και ούτε γύρισαν να κοιτάξουν πίσω.

Τα νέα γνωστοποιήθηκαν αμέσως σε όλους τους κατοίκους της Ραψάνης, οι οποίοι κατελήφθησαν από πανικό. Μάλιστα, εκείνοι που είχαν τα αμπέλια τους στην περιοχή, δεν τολμούσαν να πλησιάσουν για να τα φροντίσουν.

Το τεράστιο κερασφόρο φίδι της Ραψάνης έκλεισε τους χωρικούς στα σπίτια τους και κανείς δεν αποκοτούσε να περπατήσει ελεύθερα έξω από τα όρια του οικισμού, ενώ όλοι αναρωτιούνταν τι πλάσμα ήταν άραγε εκείνο το μυστηριώδες θεριό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 13/05/1891

Πηγή: strangepress.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30