search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:21
MENU CLOSE

Στο «τραπέζι» ΦΠΑ, ΕΔΟΕΑΠ και εισφορές

22.01.2020 14:34
Παρατηρητήριο ειδήσεων ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Τις ιδέες των θεσμικών φορέων για την ενίσχυση του Τύπου συγκέντρωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Μετά την ουσιαστική κατάργηση των αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης περί χρηματοδότησης μικρών και μεγάλων εφημερίδων, το ζήτημα είναι πώς θα χρηματοδοτηθεί ο Τύπος. Οι επαρχιακές εφημερίδες θα λάμβαναν στην τετραετία 16 εκατ. ευρώ και οι εθνικής εμβέλειας εφημερίδες 7,5 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στο ταμείο.

Ο υφυπουργός Στέλιος Πέτσας συναντήθηκε με την ΕΙΗΕΑ, την ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ, την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ), τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) και θα προχωρήσει στην κατάρτιση συγκεκριμένης πρότασης για το νέο πλαίσιο ενίσχυσης του Τύπου, η οποία θα τεθεί υπόψη τους προς διαβούλευση. Ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο να τεθεί σε ισχύ εντός των πρώτων μηνών του 2020, ακυρώνοντας το προηγούμενο πλαίσιο.

Ο εκδοτικός χώρος έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην κατάργηση του ΦΠΑ στις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βιβλία, ενώ ζητά να καταργηθεί επίσης η υποχρεωτική εισφορά 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. Και αυτό διότι, όπως τονίζουν, πρόκειται για επιπλέον φορολόγηση, τη στιγμή που οι εκδοτικές επιχειρήσεις είναι συνεπείς έναντι των Ασφαλιστικών Ταμείων. Η ιδέα αυτή του 2% ανήκει στην ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία και την προώθησε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν καταργήθηκε το αγγελιόσημο το 2017. Επιπλέον, υπάρχει η ιδέα να επιβληθεί ένα πλαφόν στις ασφαλιστικές εισφορές, στις αμοιβές των εκδοτικών επιχειρήσεων, κυρίως για όσους σήμερα έχουν υψηλές αποδοχές.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17