search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:05
MENU CLOSE

Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ την Πέμπτη για τον νέο ιό – Σε καραντίνα 11 εκατ. άτομα στην Κίνα

22.01.2020 20:47
Κορωνοϊός: «Φλέγεται» η Αττική - Πού εντοπίζονται τα 1.424 νέα κρούσματαi - Media

 

Την Πέμπτη αναμένεται να αποφασίσουν οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εάν θα κηρύξουν έκτακτη ανάγκη για την παγκόσμια δημόσια εξαιτίας του ιού από το Ουχάν της Κίνας.

Η Έκτακτη Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνεδρίασε και σήμερα στην Γενεύη αλλά οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι χρειάζονται περαιτέρω πληροφορίες προκειμένου να χαρακτηρίσουν την επικινδυνότητα του ιού και να συντάξουν τις συστάσεις που πρέπει να γίνουν στα σύνορα κάθε χώρας και τα νοσοκομεία.

«Η απόφαση για το εάν ή όχι θα κηρύξουμε έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας είναι μία που παίρνω εξαιρετικά σοβαρά και μία που είμαι έτοιμος να πάρω με την κατάλληλη εξέταση όλων των στοιχείων», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπεγέζους.

Την ίδια στιγμή οι περίπου 11 εκατ. κάτοικοι της κινεζικής πόλης Ουχάν, όπου ξέσπασε η επιδημία θα βρίσκονται από την Πέμπτη σε καραντίνα. Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σταματούν να λειτουργούν όλα τα μεταφορικά μέσα, λεωφορεία, φέρι, μετρό, τρένα και κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στην πόλη εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί μέχρι πότε θα διαρκέσει το «λουκέτο» στις μεταφορές.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, κρούσματα του ιού έχουν καταγραφεί σε συνολικά 24 επαρχίες. Μέχρι στιγμής έχουν προσβληθεί 509 άνθρωποι και ακόμη 17 έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα, ενώ ιός εξαπλώνεται στην Ασία, σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία αλλά κι οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον skai.gr.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28