search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:05
MENU CLOSE

Νετανιάχου: Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ για το Μεσανατολικό θα είναι «ιστορικό»

25.01.2020 20:10
Νετανιάχου: Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ για το Μεσανατολικό θα είναι «ιστορικό» - Media

 

Το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα είναι «ιστορικό», διαβεβαίωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος θα μεταβεί εντός της επόμενης εβδομάδας στην Ουάσινγκτον για να συζητήσει αυτήν την αμερικανική πρωτοβουλία.

«Ευκαιρίες τέτοιου είδους εμφανίζονται μόνο μια φορά στην ιστορία και εμείς δεν επιτρέπεται να αποτύχουμε (…) Είμαι γεμάτος ελπίδες ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας ιστορικής στιγμής για το κράτος μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, σχετικά με το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο.

«Σήμερα, έχουμε στον Λευκό Οίκο τον μεγαλύτερο φίλο που είχε ποτέ το Ισραήλ και, επομένως, τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαμε ποτέ», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είπε την Πέμπτη ότι το ειρηνευτικό σχέδιο, η παρουσίαση του οποίου έχει αναβληθεί πολλές φορές, θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι την Τρίτη.

Ο Μπένι Γκαντζ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ και αντίπαλος του Νετανιάχου στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, θα πάει επίσης στην Ουάσινγκτον την Δευτέρα. Στις συνομιλίες αυτές οι Παλαιστίνιοι, που θεωρούν την κυβέρνηση Τραμπ υπερβολικά φιλοϊσραηλινή, λένε ότι δεν έχουν προσκληθεί.

«Είχα πολλές επαφές και συζητήσεις για το Ειρηνευτικό Σχέδιο με τους συμβούλους του προέδρου (Τραμπ), τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και τον φίλο μου, τον πρεσβευτή (των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ) Ντέιβιντ Φρίντμαν (…) Το περιεχόμενο των συνομιλιών μας, όπως και οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα παραμείνουν απόρρητα προς το παρόν» είπε απόψε ο Γκαντζ.

«Όμως μπορώ ήδη να σας πω ότι το Ειρηνευτικό Σχέδιο του προέδρου Τραμπ θα σηματοδοτήσει την ιστορία ως ένα σημαντικό ορόσημο που θα επιτρέψει στους διάφορους πρωταγωνιστές στη Μέση Ανατολή να προχωρήσουν προς τα εμπρός, με μια ιστορική περιφερειακή συμφωνία», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:05