search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:47
MENU CLOSE

Τούρκος σεισμολόγος: Έρχονται μεγάλοι σεισμοί σε Τουρκία και Ελλάδα – Η αφρικανική πλάκα βυθίζεται πιο γρήγορα

27.01.2020 07:43
Τούρκος σεισμολόγος: Έρχονται μεγάλοι σεισμοί σε Τουρκία και Ελλάδα - Η αφρικανική πλάκα βυθίζεται πιο γρήγορα - Media

 

Σεισμική έξαρση που θα δώσει και άλλους μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα εκτιμά ο διάσημος Τούρκος σεισμολόγος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Εβγκέν Αχμέτ Σερτσάν προειδοποιεί ότι τους επόμενους μήνες ο Εγκέλαδος θα χτυπήσει τις δύο γειτονικές χώρες.

“Καθώς η γεωτεκτονική πίεση είναι πολύ υψηλή στην Τουρκία περιμένω κι άλλους σεισμούς στην Τουρκία, επίσης και στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια μέσα στους επόμενους μήνες” δήλωσε.

Οι φόβοι των σεισμολόγων επικεντρώνονται στο μεγάλο ρήγμα της βόρειας Ανατολίας. “Έχουμε βασικά τέσσερις σεισμικές περιοχές στην Τουρκία. Η πρώτη είναι το ρήγμα της Β. Ανατολίας που ξεκινά από την Τουρκία και μετά διασχίζει το βόρειο Αιγαίο και μπαίνει μέσα στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το πρώτο και το πιο άγριο. Και το δεύτερο είναι στην περιοχή του Αιγαίου” τόνισε ο Σερτσάν.

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι η βύθιση της αφρικανικής πλάκας από τα 3-4 εκατοστά τον χρόνο, έχει επιταχυνθεί την τελευταία επταετία στα 5, αυξάνοντας τις γεωτεκτονικές πιέσεις στο ελληνικό τόξο και επομένως και την πιθανότητα μεσαίων και μεγάλων σεισμών.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46