search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:40
MENU CLOSE

Απίστευτα πράγματα: Το κανόνι του F-35 είναι εντελώς… άστοχο

31.01.2020 19:56
Απίστευτα πράγματα: Το κανόνι του F-35 είναι εντελώς... άστοχο - Media
 
Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει μια έκθεση σχετικά με το όπλο του F-35, το κανόνι των 25 mm, το οποίο μετά από διάφορες δοκιμές φέρεται να έχει χαρακτηριστεί από το Πεντάγωνο ως «απαράδεκτο».
 
Σύμφωνα με τους Fiscal Times το όπλο του F-35 είναι ιδιαίτερα ανακριβές, ενώ, και ο χώρος στον οποίο είναι εγκατεστημένο παρουσιάζει… ρωγμές, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητος ο περιορισμός της χρήσης του.
 
Το πρόβλημα εντοπίζεται στα F-35 της αεροπορίας, καθώς οι εκδοχές του μαχητικού για το Ναυτικό και τους Πεζοναύτες έχουν διαφορετική διάταξη και έχουν λάβει «αποδεκτή» βαθμολογία για την ακρίβεια του όπλου.
 
Συνολικά, η τελευταία έκθεση του Πενταγώνουν έχει εντοπίσει περίπου 800 προβλήματα στο μαχητική, τα 13 εκ των οποίων θεωρείται ότι μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια ή την ικανότητα μάχης του F-35.
 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το F-35 δεν έχει κατορθώσει να περάσει τη «δοκιμασία Μάτις» (από το όνομα του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις) η οποία προβλέπει ότι το μαχητικό θα πρέπει να είναι έτοιμο το 80% του χρόνουγια τουλάχιστον ένα είδος πολεμικής αποστολής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:40