search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:32
MENU CLOSE

Οι ταινίες με τα περισσότερα Oscar στην ιστορία του σινεμά (Videos)

05.02.2020 12:40
Οι ταινίες με τα περισσότερα Oscar στην ιστορία του σινεμά (Videos) - Media

 

Το γεγονός ότι μία ταινία είναι υποψήφια για Oscar σε πολλές κατηγορίες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τα κερδίσει.

Παραδείγματα προς απόφυγη, που έμειναν στην ιστορία, το «Πορφυρό Χρώμα» του Steven Spielberg το 1985 και τo «Κρίσιμη Καμπή» του Herbert Ross το 1977. Μπήκαν στην αίθουσα με 11 υποψηφιότητες, βγήκαν με κανένα Oscar.

Παρόμοια τύχη είχε πέρισυ «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου με 10 υποψηφιότητες και 1 κερδισμένο Oscar.

Στον αντίποδα, ταινίες που τα κατάφεραν πολύ μα πολύ καλύτερα. 8 φορές λοιπόν που μία ταινία έφυγε με 9, 10 ή 11 βραβεία από την τελετή, όπως αναφέρει το Ladylike

Ας δούμε τις ταινίες που υπήρξαν πρωταθλητές στα Oscar.

Mπεν Χουρ (1959)

Το γνωστό κι ως «ατέλειωτο». Τρεις ώρες και τριάντα δύο λεπτά. Μία από τις καλύτερες θρησκευτικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ. Αποκλείεται να μην την έχεις πετύχει τη Μεγάλη Εβδομάδα. Για τις ανάγκες του κατασκεύαστηκε πιστή αναπαράσταση της Αρχαίας Ρώμης. Κέρδισε 11 Oscar.

Τιτανικός (1997)

Το περίφημο ναυαγισμένο ειδύλλιο του Jack και της Rose που δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ απέδωσε στον James Cameron ένα σκασμό βραβεία. Κέρδισε 11 Οscar.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του Βασιλιά (2003)

Το έπος του Peter Jackson κέρδισε εξαιρετικές κριτικές από την πλειοψηφία των κριτικών και μέχρι σήμερα καταλαμβάνει την 7η θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών. Είναι η 2η ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που καταφέρνει να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως σε εισπράξεις. Κέρδισε 11 Oscar.

West Side Story (1961)

Eίχε ευτυχισμένο τέλος και σαν ερωτική ιστορία, και σαν παραγωγή. Κέρδισε 11 Oscar.

Ζιζί (1958)

Το αξέχαστο μιούζικαλ του Vincente Minnelli θεωρείται το τελευταίο μεγάλο μιούζικαλ της εταιρίας Metro-Goldwyn-Mayer. Κέρδισε 9 Oscar.

Ο τελευταίος αυτοκράτορας (1987)

Η επική κινηματογραφική ταινία του Bernardo Bertolucci για τη ζωή του Πουγί, του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας είναι η πρώτη για την οποία η κινεζική κυβέρνηση επέτρεψε στους παραγωγούς να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στην Απαγορευμένη Πόλη. Κέρδισε 9 Oscar.

Ο Αγγλος Ασθενής (1996)

Μία από τις δημοφιλέστερες ταινίες των 90s για χάρη της οποίας χύσαμε πολλά δάκρυα. Τι έρωτας κι αυτός του Κόμη με την Καταρίνε Κλίφτον. Κέρδισε 9 Oscar.

Όσα παίρνει ο άνεμος (1939)

Ο κινηματογραφικός μύθος που χτίστηκε πάνω στον έρωτα της Scarlett O’Hara και του Rhett Butler και επικές ατάκες, όπως το “Frankly my dear, I don’t give a damn”. Η Vivien Leigh πίστευε πως η ταινία θα ήταν μια τεράστια αποτυχία. Διαψεύστηκε θριαμβευτικά. Κέρδισε 9 Oscar.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:28