search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:49
MENU CLOSE

Προκλητική επιστολή Δημ. Κουτσολιούτσου: «Ήταν λάθη της…παλαιάς διοίκησης» λέει για τo σκάνδαλο Folli Follie

07.02.2020 11:51
Σκάνδαλο Folli-Follie: Ονόματα υπουργών ΣΥΡΙΖΑ σε μέιλ υπαλλήλου προς τον Τζ. Κουτσολιούτσο - Media

 

Με προσωπική του δήλωση, ένα κείμενο 284 λέξεων, ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Folli Follie επιχειρεί να δώσει… μαθήματα για τη δέουσα επιχειρηματική πορεία της εταιρείας.

Όλα όσα συνέβησαν στη Folli Follie, ο βαρυνόμενος με κακουργηματικές κατηγορίες Δημήτρης Κουτσολιούτσος τα θεωρεί απόρροια «λαθών» της παλαιάς διοίκησης, τα οποία δεν αποποιείται.

Μένει προφανώς να μας εξηγήσει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος τι είδους λάθος ήταν αυτό που έγινε με τη Folli Follie. Μήπως, άραγε, το θεωρεί στιγμιαίο και ήσσονος σημασίας;

Ενώ, λοιπόν, ακόμα είναι σε εξέλιξη η δικαστική πτυχή της υπόθεσης και, παράλληλα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οργανώνει τη δική της δυναμική απάντηση, όπως αναφέρει το Mononews ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος υποστηρίζει τα ακόλουθα:

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 υπέβαλα αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας “Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρία” να πρoταθεί ως θέμα στην προσεχή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπήρξα ο δημιουργός του Ομίλου Folli Follie και παραμένω ο βασικός μέτοχος, αφού επι σειρά ετών διατηρώ αναλλοίωτο το ποσοστό μου. Η εταιρεία παρ’ όλη την κρίση που την ταλανίζει εδώ και περίπου δύο χρόνια και της εξ αυτής εγγενείς δυσκολίες συνεχίζει την εμπορική της δραστηριότητα χάρις κυρίως στο άξιο έμψυχο δυναμικό της που παραμένει πάντα στη θέση του.

Πρωταρχικός στόχος για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αυτές παραμένει η εξυγίανση της εταιρείας και η ομαλοποίηση μιας κατάστασης που δημιουργήθηκε και από λάθη της παλαιάς διοίκησης, τα οποία δεν αποποιούμαι.

Παρόλο που γνωρίζω ότι δεν θα υπάρχει συμμετοχή μου στα δρώμενα της εταιρείας, αυτό δεν με εμποδίζει να παρατηρώ με έκδηλη ανησυχία την πορεία της, η οποία βαίνει φθίνουσα τους τελευταίους μήνες, αλλά και την αδυναμία του Διοικητικού Συμβουλίου να ανταπεξέλθει στα προβλήματα, τόσο σε εκείνα που άπτονται της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά κυρίως αναφορικά με την εξυγίανση της εταιρείας μέσω μιας συμφωνίας με τους ομολογιούχους και εν δυνάμει επενδυτές, η οποία θα διασφαλίζει τους ομολογιούχους, τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην εταιρεία ανά τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία μου αυτή δεν αναιρεί την πλήρη υποστήριξη μου στην ανακοινωθείσα αρχική συμφωνία με τους ομολογιούχους, η οποία θεωρώ ότι έχει καθυστερήσει παρά πολύ και η καθυστέρηση αυτή υπονομεύει πλεόν σοβαρά τη λειτουργία της εταιρείας.

Η πρόταση της αναδιάρθρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οποία είχαμε ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρέχει τα εχέγγυα λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου απαλλαγμένου απο οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή ή ίδιον συμφέρον, ώστε να οδηγηθεί η εταιρεία στην εξυγίανση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:49