07/04/2020 20:31:49

Συγκάλυψη και ατιμωρησία

Συγκάλυψη και ατιμωρησία  - Media

 

Παρακολουθώντας κανείς την εξέλιξη της σκευωρίας Νοβάρτις με τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις ανωτάτων δικαστικών λειτουργών αναρωτιέται σοβαρά τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή τη χώρα;  Οι αποκαλύψεις είναι συντριπτικές. Δεν έχουμε να κάνουμε με κακουργηματικές πράξεις, αλλά για πραξικόπημα εναντίον του πολιτεύματος.

Για την ακρίβεια πρόκειται για κατηγορίες συγκλονιστικές. Το χειρότερο είναι ότι παρακολουθώντας ο απλός πολίτης τις αποκαλύψεις ανωτάτων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι έχουν γνώση και συνείδηση των νόμων και δυνατότητες -μην γελιόμαστε- περισσότερες από αυτές που έχει ο απλός πολίτης, να μην μπορούν να υπερασπιστούν το θεσμό της δικαιοσύνης ούτε καν τους τούς εαυτούς τους,  αναρωτιέται ευθέως για την ποιότητα του πολιτεύματος από τη μια και για την σοβαρότητα των καταγγελιών που ξεφεύγουν πλέον από τις προσωπικές ευθύνες του Παπαγγελόπουλου και βαραίνουν όλο τα προηγούμενο καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί για καθεστώς μιλάμε που θυμίζει ευθέως μεθόδους σοσιαλφασιστικού ολοκληρωτισμού. 

Αν ισχύουν στο ελάχιστο αυτά που έχουν ήδη καταγγελθεί το ζήτημα ξεφεύγει κατά πολύ από την απόδοση ποινικών ή πολιτικών ευθυνών. Πρόκειται ευθέως για πραξικοπηματική πράξη που σκόπευε στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αν δε αναλογιστεί κανείς τον πρώην ανέντιμο σχετικό βίο του ΣΥΡΙΖΑ με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος παρωδία, την προσπάθεια επαναφοράς της δραχμής δια της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, όπως και μια σειρά άλλων ενεργειών σχετικών με την χαλιναγώγηση του τύπου και την εξοντωτική επίθεση που δέχτηκαν όλα τα αντιπολιτευόμενα μέσα μαζικής Ενημέρωσης επί ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εμφανές ότι δημιουργήθηκε συνειδητά ένα καθεστώς  το οποίο στράφηκε εναντίον των θεσμών, της συνταγματικής τάξης και του πολιτεύματος. 

Αυτή η σιωπηρή κάλυψη, που είναι αλήθεια ότι νομιμοποιείται και από την λαϊκή ψήφο, ενέχει τον σοβαρότατο κίνδυνο της επανάληψης. Δηλαδή της εκ νέου προσπάθειας υπονόμευσης και κατάργησης του πολιτεύματος πράγμα το οποίο συνδράμει αποφασιστικά η ατιμωρησία και η συγκάλυψη. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.