search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:29
MENU CLOSE

ΚΕΕΡΦΑ: Κλείστε την Αμυγδαλέζα – Όχι στις απάνθρωπες συνθήκες – Χαρτιά για όλους τώρα!

16.02.2020 13:35
ΚΕΕΡΦΑ: Οι νεοναζί απειλούν τους εκπαιδευτικούς για τη στάση εργασίας στις 7 Οκτώβρη - Media

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή – ΚΕΕΡΦΑ, καταγγέλλει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας, όπου καθημερινά μεταφέρονται εκεί 10 με 80 άτομα την ημέρα, με συνοπτικές διαδικασίες, ακόμα και πολίτες με νόμιμα χαρτιά η με αίτημα σε εκκρεμότητα. Με συνοπτικές επίσης διαδικασίες μεταφέρονται στην Δράμα, στις Σέρρες η αλλού χωρίς ουσιαστική διερεύνηση του αιτήματος τους.

Τονίζει η ανακοίνωση πως οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες, καθώς τα κοντέινερ που «φιλοξενούν» τους πρόσφυγες αλλά και τους μετανάστες με νόμιμα χαρτιά η και καμιά φορά δεύτερης γενιάς, είναι φθαρμένα, χωρίς βοηθητικούς χώρους και συχνά μια τουαλέτα κι ένα μπάνιο που φτάνει να εξυπηρετεί μέχρι και 80 άτομα. Τα μπάνια σημειώνεται, είναι επικίνδυνα, καθώς τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος σέρνονται στο πάτωμα.

Οι κρατούμενοι συχνά δεν έχουν κουβέρτες η ρούχα, καθώς τις περισσότερες φορές μεταφέρονται εκεί αργά το απόγευμα η το βράδυ, μετά από επιχειρήσεις «σκούπα». Συχνά δε, δεν υπάρχουν ούτε καν αρκετά στρώματα και αναγκάζονται να κοιμούνται δύο, δύο.

Όσοι μπορούν μαγειρεύουν στο δωμάτιο τους, καθώς το φαγητό του κέτερινγκ είναι πολύ κακής ποιότητας, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο λόγω και της ακαταλληλότητας του χώρου, αφού το κρύο, η υγρασία και φυσικά οι άθλιες συνθήκες υγιεινής δημιουργούν ένα επικίνδυνο περιβάλλον που ευνοεί την νοσηρότητα από εποχιακές λοιμώξεις. Μαζί με την έλλειψη γιατρών μπορεί να έχουμε ενδημικές λοιμώξεις που μπορεί να αποβούν θανατηφόρες, σε άτομα υποσιτισμένα και καταβεβλημένα.

Σε αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες στοιβάζονται και δεκάδες ανήλικοι. Η έλλειψη ψυχολόγου και ψυχιάτρου από τις αρχές του χρόνου κάνει αδύνατη την διάγνωση καταστάσεων που μπορούν να οδηγήσουν νέα σε εγκλεισμό άτομα σε βίαιες ενέργειες κατά του εαυτού τους η των γύρω τους. Η αδυναμία των φυλάκων, λόγω έλλειψης γνώσεων και εκπαίδευσης, να διαγνώσουν το πρόβλημα, δημιουργούν ακόμα πιο εκρηκτικές καταστάσεις.

Καταλήγει επισημαίνοντας πως: «Η κυβέρνηση κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από τη πολιτική της που σπέρνει τη φτώχεια με το σφαγιασμό των συντάξεων, τις απολύσεις, τις περικοπές στην παιδεία και την υγεία και γι’ αυτό ποινικοποιεί την προσφυγιά και την μετανάστευση οδηγώντας χιλιάδες κατατρεγμένους στις φυλακές».

Ενώ τέλος ζητά: «Να κλείσουν τώρα οι Αμυγδαλέζες και οι Μόριες, να πάρουν χαρτιά και άσυλο μετανάστες και πρόσφυγες, να έρθουν και να μείνουν στις γειτονιές μας και να καταργηθούν οι ρατσιστικοί νόμοι» μιλώντας για το αυτονόητο, πως δηλαδή: «Θα δώσουμε την απάντηση μας με τα συλλαλητήρια στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ και σε άλλες πόλεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21