05/04/2020 14:15:00

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατέβρεξε ΑμεΑ έξω από το ΑΤ Ομονοίας (Video)

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατέβρεξε ΑμεΑ έξω από το ΑΤ Ομονοίας (Video) - Media

 

Σε διαθεσιμότητα έθεσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τον αστυνομικό που καταγράφηκε σε βίντεο να καταβρέχει με μάνικα μια γυναίκα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας στις 20 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, η απόφαση εκδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου και τίθεται σε ισχύ ενόψει του γεγονότος ότι εκκρεμεί διοικητική αλλά και ποινική έρευνα σε βάρος του αστυνομικού. Μπορεί να διαρκέσει μάλιστα έως και 24 μήνες, οπότε θα πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση για τη διοικητική έρευνα που διενεργείται με το ερώτημα της απόταξης γα τον αστυνομικό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δημοσιοποιήθηκε βίντεο από την είσοδο του Αστυνομικού τμήματος που απεικονίζει αστυνομικούς με γάντια στα χέρια να σέρνουν εκτός του τμήματος τής Ομόνοιας μία γυναίκα.

Να την ακουμπούν στο πεζοδρόμιο, και λίγο αργότερα ένστολος να πιάνει τη μάνικα, που έχουν στην είσοδο του κτιρίου και να καταβρέχει τη γυναίκα, που πλέον έχει σηκωθεί όρθια και περπατά.

Αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό ήταν ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης, ο οποίος είχε αναφέρει πως «…θα ήθελα να πιστεύω ότι το περιστατικό αυτό είναι ένα έναυσμα, μία αφορμή, προκειμένου οι αρμόδιες να αντιμετωπίζουν ορθότερα, πιο αποτελεσματικά και πιο δίκαια περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας και να μην ενοχοποιούν αθώους πολίτες και δη δικηγόρους, που τόλμησαν να πράξουν το καθήκον τους». Ο δικηγόρος -όπως αναφέρει στην κατάθεσή του- και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ζήτησε να κάνει καταγγελία δείχνοντας μάλιστα την ταυτότητά του. Οι αστυνομικοί, όμως, του πέρασαν χειροπέδες.

Τι απαντά ο αστυνομικός

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ήθελαν να πλύνουν τις ακαθαρσίες της γυναίκας, που είχε αφήσει στην είσοδο τού τμήματος. Μάλιστα ο αστυνομικός που έβρεξε με μάνικα την γυναίκα (και τέθηκε τώρα σε διαθεσιμότητα) ειχε δώσει την δική του εκδοχή για το περιστατικό στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» στις 29 Δεκεμβρίου. Το περιστατικό ειχε προκακέσει σφοδρές αντιδράσεις για την ενέργεια του αστυνομικού να καταβρέξει την γυναίκα.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος υπάρχει επιλεκτική διαρροή στοιχείων της δικογραφίας, κάτι που παραβιάζει την μυστικότητα της προανάκρισης και της ΕΔΕ, όπως είπε, ενώ ήδη έχει κάνει ενέργειες για τον έλεγχο και την τιμωρία αυτών που το έκαναν και έκανε λόγο για διαστρέβλωση των γεγονότων.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, το βίντεο που κυκλοφόρησε είναι προϊόν μοντάζ, καθώς είχαν προηγηθεί, όπως υποστηρίζει, ανάρμοστες πράξεις από την γυναίκα, η οποία αφόδευσε δίπλα από το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος, κάτι που δεν φαίνεται στο βίντεο.

Ο αστυνομικός, είπε ότι στην συνέχεια πήρε την μάνικα για να καθαρίσει το πεζοδρόμιο και παραδέχεται ότι παραφέρθηκε καταβρέχοντας την γυναίκα και λυπάται για το περιστατικό. Όμως λέει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η συμπεριφορά της γυναίκας, που ήταν παράνομη, αλλά και προσβλητική και χαρακτήρισε «φαιδρότητες» τα περί βασανιστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.