search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:00
MENU CLOSE

Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο – Ανάβουν κάρβουνα και ψήνουν σουβλάκια και παϊδάκια

20.02.2020 06:52
Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο - Ανάβουν κάρβουνα και ψήνουν σουβλάκια και παϊδάκια    - Media

 

Με γλέντι από το πρωί, γιορτάζει ο Δήμος Αθηναίων την Τσικνοπέμπτη.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 11 το πρωί, με τα «σκήπτρα», όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα, να τα κρατά η Βαρβάκειος Αγορά, όπου οι έμποροι στήνουν ψησταριές και κερνούν μεζέδες και κρασί. Το κέφι, αναμένεται να απογειωθεί με ένα μουσικό πρόγραμμα με τον Μπάμπη Τσέρτο και τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου, ρεμπέτικα, αλλά και αυτά της παλιάς Αθήνας, Σουγιούλ και Αττίκ.

Λίγο αργότερα, η αποκριάτικη πομπή από μπουλούκια με γαϊτανάκι και με αφετηρία το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στην Πλάκα θα βγει στους δρόμους της Αθήνας.

Η γιορτη του Δήμου Αθηναίων για τα παιδιά στο Ζάππειο

Από το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την Αποκριά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δράσεις για παιδιά και τις οικογένειές τους, εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά εργαστήρια καλούν τους μικρούς μας φίλους να φορέσουν τις στολές τους, να ανακαλύψουν διαφορετικά υλικά, να πειραματιστούν με την παράδοση, να δημιουργήσουν αλλά και να παίξουν ξέγνοιαστα.

Φυσικά, ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις παιδικές εκδηλώσεις έχει η –καθιερωμένη πλέον- Μεγάλη Αποκριάτικη Παιδική Γιορτή στο Ζάππειο. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, μικροί και μεγάλοι γιορτάζουμε την Αποκριά με μουσικές, ζογκλέρ, μάγους, χορευτές, ξυλοπόδαρους, κατασκευές, face painting και όχι μόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57