search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:24
MENU CLOSE

Ο Μακρόν κατά των ιμάμηδων: Δεν μπορούμε να έχουμε τουρκικούς νόμους στη Γαλλία 

20.02.2020 11:25
Ο Μακρόν κατά των ιμάμηδων: Δεν μπορούμε να έχουμε τουρκικούς νόμους στη Γαλλία  - Media

 

Την πρόθεσή του να καταργήσει το πρόγραμμα που επιτρέπει σε ξένες χώρες να αποστέλλουν ιμάμηδες και δασκάλους στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου όπως είπε, να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος «διχασμού».

Έστειλε επίσης σαφές μήνυμα πως το Παρίσι θα πολεμήσει την «ξένη παρέμβαση» μέσω οργανωμένων θρησκευτικών ιδρυμάτων.

«Πρόβλημα υπάρχει όταν στο όνομα της θρησκείας, κάποιοι θέλουν να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από τη Δημοκρατία και συνεπώς δεν σέβονται τους νόμους της», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η απόφαση Μακρόν, ήταν αναμενόμενη εν όψει των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία μεταδίδει το france24. Οι εξαγγελίες έγιναν μάλιστα από την γαλλική πόλη Μαλχάουζ, στην οποία υπάρχει μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα και βρίσκεται στο μικροσκόπιο της κυβερνητικής για ακραίους θύλακες.

Σύμφωνα με τον Μακρόν, υπάρχουν 300 ιμάμηδες που στέλνονται στη Γαλλία κάθε χρόνο. Οι αφίξεις του 2020 θα είναι οι τελευταίες διεμήνυσε ο Μακρόν.

Αφορμή για τις δηλώσεις Μακρόν αποτέλεσε το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει συμφωνήσει με τη Γαλλία για το νέο σχέδιο που αφορά τους ιμάμηδες.

«Η Τουρκία μπορεί να κάνει την επιλογή να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με εμάς ή όχι, αλλά δεν θα επιτρέψω σε οποιαδήποτε ξένη χώρα να τροφοδοτεί θρησκευτικές ή πολιτισμικές αποσχιστικές τάσεις στο έδαφος της Γαλλική δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να έχουμε τους νόμους της Τουρκίας στο έδαφος της Γαλλίας» τόνισε ο Εμάνουελ Μακρόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:24