28/03/2020 14:43:21

Βαρουφάκης: Από τις 10 Μαρτίου στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις των Eurogroup

ΜεΡΑ25: Δεν θα επιτρέψουμε στον Διακομματικό Μνημονιακό Εθνικισμό να παρουσιάσει τους κατατρεγμένους στον Έβρο ως στρατό εισβολής - Media
 
Aπό τις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρχίσει η δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων που έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στα Eurogroup της κρίσιμης περιόδου του πρώτου εξαμήνου του 2015.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοσίευση θα γίνει αρχικώς από τα ξένα μέσα ( Der Spiegel κ.λπ) και στην συνέχεια θα ανέβουν τα αρχεία στην ιστοσελίδα ΜέΡΑ25.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που θα ανέβει, θα περιλαμβάνει όλα τα ηχογραφημένα, αλλά και τις κάποιες μεταφράσεις κομματιών που θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά.
 
Οι ηχογραφήσεις αφορούν όλα τα Εurogroup, περίπου δέκα, εκτός από τα τρία πρώτα.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, σχετικά με το τυχόν νομικό κώλυμα της δημοσίευσης των ηχογραφήσεων, ότι στο ΜέΡΑ25 κυριαρχεί η αίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει παραπομπή, αλλά όχι τελικά να καταδίκη.
 
Επικρατεί, επίσης, η άποψη ότι όταν η ηχογράφηση γίνεται στα πλαίσια των καθηκόντων δημόσιου λειτουργού είναι αποδεκτή από το δικαστήριο. 
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο απάντησε: «Ουδέν σχόλιον, αλλά πολιτικά είναι απογοητευτική η κίνηση».
 
Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε: «Μας απογοητεύει η παραβίαση της εμπιστευτικότητας, αλλά έτσι κι αλλιώς ό,τι βρήκε ενδιαφέρον το έβαλε σε εκείνο το βιβλίο που εξέδωσε».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.