search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:36
MENU CLOSE

Ριζότο με σάλτσα ιταλικής πίτσας

21.02.2020 11:47
img_9987.jpg

Υλικά

250 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι (για ριζότο)

250 γραμμάρια σάλτσα χυμό πουμαρό

60 γραμμάρια παρμεζάνα

150 γραμμάρια μοτσαρέλα

Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο μέχρι να αφήσει τα αρώματά του. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα και τα φύλλα του βασιλικού. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 5 λεπτάκια μέχρι να συρρικνωθεί ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη. Αν θέλουμε, αφαιρούμε τα φύλλα του βασιλικού.

Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ρύζι για 2 λεπτά περίπου. Αρχίζουμε να προσθέτουμε με μια κουτάλα ζωμό, μια – μια κουταλιά, περιμένοντας να απορροφηθεί η κάθε μια και μετά προσθέτοντας την άλλη.

Στα μισά περίπου τους μαγειρέματος προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα που έχουμε κρατήσει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε ζεστό.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28