search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:52
MENU CLOSE

Κρίση και στην Αυστραλία: Εκατομμύρια πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας

21.02.2020 16:31
Κρίση και στην Αυστραλία: Εκατομμύρια πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας - Media

 

Φαίνεται πως η κρίση «χτύπησε» και την Αυστραλία αφού πάνω από 3,2 εκατομμύρια πολίτες (το 13,6% του πληθυσμού) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Australian Council of Social Service, η Αυστραλία παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας μεταξύ των άλλων πλούσιων χωρών του κόσμου. Στους πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας περιλαμβάνονται περισσότερα από 770.000 παιδιά κάτω των 15 ετών, δηλαδή σχεδόν το 18% όλων των παιδιών στη χώρα.

“Δεν είναι σωστό στην Αυστραλία, μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, περισσότερα από τρία εκατομμύρια άνθρωποι, περιλαμβανομένων πάνω από 700.000 παιδιών, να ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Θέλουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Αυτοί είμαστε ως έθνος. Αλλά η οικονομία μας αφήνει τους ανθρώπους πίσω με επίμονα υψηλά ποσοστά φτώχειας παρά τις δεκαετίες αδιάκοπης οικονομικής ανάπτυξης”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Κασάντρα Γκόντι.

Σύμφωνα με την μκο, η κυβέρνηση μπορεί να μειώσει τα ποσοστά της φτώχειας ενισχύοντας την ανάπτυξη στον τομέα της εργασίας και βοηθώντας στα έξοδα των νοικοκυριών, τα οποία είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:51