09/07/2020 08:34:29

Πατρινό καρναβάλι: Σε ποια σημεία της διαδρομής εγείρονται φόβοι από τον συνωστισμό

Πατρινό καρναβάλι: Σε ποια σημεία της διαδρομής εγείρονται φόβοι από τον συνωστισμό - Media

 

Λίγο πριν από την κορύφωση της Αποκριάς, με τους επισκέπτες να έχουν αρχίσει να συρρέουν για να βιώσουν τη μοναδική και αξέχαστη εμπειρία του Πατρινού Καρναβαλιού, οι ετοιμασίες στην πόλη βρίσκονται στο ζενίθ.

Ωστόσο, η μεγάλη γιορτή της Πάτρας έχει και ζητήματα που προκαλούν προβληματισμό. Ένα από αυτό, που έχει ενσκήψει τα τελευταία χρόνια με την πεζοδρόμηση της Αγίου Νικολάου και κυρίως της Ρήγα Φεραίου, είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται στους πεζόδρομους και συγκεκριμένα σε κάποιες διασταυρώσεις όως αυτή της Ρήγα Φεραίου με την Ερμού.

Τα δύο τελευταία βράδια της Αποκριάς στα συγκεκριμένα σημεία ο συνωστισμός είναι τόσο μεγάλος, που πραγματικά δημιουργούνται ασφυκτικές καταστάσεις εγείροντας κινδύνους, ακόμη και ποδοπάτησης ανθρώπων.

Αυτή η ασφυκτική κατάσταση συνδέεται με το γεγονός ότι ορισμένα καταστήματα βγάζουν έξω στον πεζόδρομο ηχεία με καρναβαλική μοσουική με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται υπερβολικά πολύς κόσμος σε συγκεκριμένα σημεία. 

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για φοιτητές και νέους που έρχονται από την Αθήνα, με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, για μια – δυο ημέρες, προτιμώντας να περάσουν τη νύχτα τους διασκεδάζοντας στα υπαίθρια πάρτι του κέντρου.

Μάλιστα οι πιτσιρικάδες, διασκεδάζουν με μια μπύρα ή μια μαυροδάφνη στο χέρι, την οποία συνήθως δεν την έχουν προμηθευτεί από τα μαγαζιά του πεζόδρομου.

Αποτέλεσμα, μετά από κάθε καρναβάλι όπου οι επιχειρηματίες «κάνουν ταμείο» να βλέπουν τους τζίρους τους πεσμένους, αφού ο κόσμος προτιμά τη δωρεάν διασκέδαση, από το να μπει σε ένα μαγαζί.

Ο συνωστισμός του κόσμου στους πεζόδρομους, είναι ασφαλώς και το σημαντικότερο πρόβλημα.

Όσοι έχουν βρεθεί στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, το τριήμερο κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού τις μεταμεσονύκτιες ώρες, μπορούν να περιγράψουν καταστάσεις, με τον έναν πάνω στον άλλο, με σπρωξίδι και γενικότερα ένα αποπνικτικό περιβάλλον, χωρίς έξοδο διαφυγής.

Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν συμβεί χειρότερα, αποτελεί στην κυριολεξία θαύμα, εάν αναλογιστεί κανείς, ότι χιλιάδες κόσμου συνωστίζεται σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

Πηγή thebest.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.