search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:42
MENU CLOSE

Όργιο καταστολής της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην πορεία φοιτητών: Προσαγωγές στο «σωρό», χημικά στο σταθμό Πανόρμου (Photos/Videos)

27.02.2020 09:42
poreia-asoee2

 

Νέα ανδραγαθήματα της ΕΛΑΣ και μάλιστα της επανασυσταθείσας ομάδας ΔΕΛΤΑ στο τέλος της μαζικής φοιτητικής πορείας που ξεκίνησε από την ΑΣΟΕΕ και κινήθηκε προς τη ΓΑΔΑ, ως απάντηση για το περιστατικό με τον εκτός υπηρεσίας αστυνομικό που τράβηξε όπλο κατά φοιτητών εντός της σχολής.

Όπως κατήγγειλαν φοιτητές. ενώ η κεφαλή της πορείας κινούταν προς τον σταθμό του μετρό Πανόρμου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ μερίδας διαδηλωτών και των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Ενώ η ένταση στο σημείο είχε εκτονωθεί και η διαδήλωση βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση, μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ εφόρμησαν στους διαδηλωτές κάνοντας εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Ακολούθησε κυνηγητό από ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ των διαδηλωτών που κινήθηκαν γρήγορα προς το μέτρο Πανόρμου, με τις δυνάμεις καταστολής να πραγματοποιούν προσαγωγές “στο σωρό”. Αρκετοί διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του σταθμού Πανόρμου, με τα ΜΑΤ να πετούν χημικά πάνω από τις σκάλες, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Στο μεταξύ, για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η διέλευση συρμών από τον σταθμό Πανόρμου, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να παραμείνουν εγκλωβισμένοι. Τα δρομολόγια αποκαταστάθηκαν μετά από έντονες διαμαρτυρίες στον σταθμάρχη.

Η άγρια καταστολή και το μένος με το οποίο οι δυνάμεις της ΔΕΛΤΑ όρμησαν στους διαδηλωτές δείχνει ότι το πολιτικό πλαίσιο που επέτρεψε στον εκτός υπηρεσίας ειδικό φρουρό να τραβήξει όπλο κατά των φοιτητών έχει δημιουργηθεί από την ίδια την κυβέρνηση, που συνηδειτα το συντηρεί και το αναπαράγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:42