search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:51
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Εθνική ανευθυνότητα» το χάος στα νησιά, να αναλάβει ο Μητσοτάκης την ευθύνη

27.02.2020 13:15
Τσίπρας: Απαράδεκτη επιθετική κίνηση της Τουρκίας παραμονή της εθνικής επετείου - Media

 

Εξ ολοκλήρου στον πρωθυπουργό απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας την ευθύνη για τα τις σκηνές συγκρούσεων των ΜΑΤ με τους πολίτες σε Λέσβο και Χίο και κάλεσε να έρθει στη Βουλή για την αναλάβει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το λόγο στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό αλλά όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε τη συζήτηση από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά και γενικότερα στο πεδίο της Ασφάλειας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας και επικεντρώνοντας εύλογα στην κατάσταση στα νησιά, διερωτήθηκε αν θα υπάρξει παραίτηση για λόγους ευθυξίας από τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση συνολικά για πρόκληση χάους και μπάχαλου, αλαζονεία, ανικανότητα και εθνική ανευθυνότητα, καθώς αντί να εξασφαλίσει εθνική ομοψυχία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα προκαλεί διχασμό στα ακριτικά νησιά.

Περαιτέρω ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακρούσει πρύμναν, και να οργανώσει διάλογο για ένα εθνικό σχέδιο για το προσφυγικό, αφού προηγουμένως αποσύρει αυτή την στρατηγική, ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις επιτάξεις, απομακρύνει τα ΜΑΤ και ανακαλέσει και την «ρατσιστική αθλιότητα» Πέτσα περί κατασκευής των κλειστών δομών για να προφυλαχθούν οι κάτοικοι από τον κορωνοϊό!

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η κυβέρνηση ενώ πολιτεύεται έχοντας στην κορυφή την ατζέντα της ασφάλειας, αποδεικνύεται η πιο ανίκανη κυβέρνηση να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών, αντιθέτως είναι αυτή που παράγει ανασφάλεια και φόβο στον μέσο έλληνα πολίτη.

“Μετατρέψατε τη χώρα σε Φαρ Ουέστ”

Αναφέρθηκε στο θέμα των Ειδικών Φρουρών λέγοντας ότι έγιναν 1.500 προσλήψεις χωρίς να τηρηθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠκαι χωρίς να τους παρασχεθεί καμία εκπαίδευση

«Τους δώσατε όμως όπλα να κυκλοφορούν στους δρόμους, για να δείξετε ότι αυξάνονται οι αστυνομικοί στους δρόμους» είπε και πρόσθεσε ότι «κοντεύουμε να θρηνήσουμε θύματα».

«Πως δίνεις όπλο σε ανεκπαίδευτους ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο;» επέμεινε και συνέχισε αναφερόμενος στα περιστατικά των τελευταιών ημερών (ΑΣΟΕΕ, επίθεση που δέχτηκε αστυνομικός από μπράβους της νύχτας, κλπ.). «Είναι αυτή πολιτική για την ασφάλεια; Διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ».

Ακολούθως αναφέρθηκε στα νησιά επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το σκηνικό της γενικευμένης σύγκρουσης, με την απόβαση των ΜΑΤ, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών σκηνών βίας και πολεμικών συγκρούσεων» καθώς και «ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης βίας».

«Είστε με τα καλά σας; Τι ακριβώς κάνετε»; Είπε σε έντονο ύφος παραπέμποντας σε ενέργειες των αστυνομικών, όπως τα σπασίματα αυτοκινήτων των πολιτών σε Λέσβο και Χίο και τις υβριστικές αναφορές απέναντι σε πολίτες («τουρκόσποροι»). «Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την εικόνα του εμφύλιου διχασμού;» αναρωτήθηκε.

Επίσης εγκάλεσε την κυβέρνηση για «αποφάσεις της ντροπής», όπως αυτή που έλαβε η διοίκηση της ΕΡΤ, «που απαγόρευσε στους δημοσιογράφους των περιφερειακών ραδιοσταθμών να ανεβάζουν τοπικές ειδήσεις αν αυτές πρώτα δεν ελεγχθούν από τα κεντρικά στην Αθήνα.

«Τι είναι αυτά τα πράγματα;» αναφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας «Ούτε η ΥΕΝΕΔ δεν έβγαζε τέτοιες αποφάσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:51