search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:47
MENU CLOSE

Έκτακτη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό

28.02.2020 18:41
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ρέγκλινγκ στο Μαξίμου - Αξιολόγηση και κορονοϊός στο «μενού» - Media

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί για το Σάββατο στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει μια αποτίμηση της κατάστασης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και θα εξεταστούν και οι εξελίξεις που θα υπάρχουν, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι στη διάρκεια της νύχτας ενδέχεται να γίνουν προσπάθειες μεταναστών και προσφύγων να περάσουν στο ελληνικό έδαφος στον Εβρο, σύμφωνα με την kathimerini.

Υπενθυμίζεται ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν παράνομες είσοδοι, είτε στα χερσαία, είτε στα θαλάσσια σύνορα.

Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες την Παρασκευή με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε το βράδυ και με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, αλλά και τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό πως η Βουλγαρία είναι έτοιμη να αναπτύξει έως και 1.000 στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό στη μεθόριο με την Τουρκία προκειμένου να αποτρέψει την εισροή παράτυπων μεταναστών, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Ο Πρωθυπουργός ακύρωσε το προγραμματισμένο για το Σάββατο ταξίδι του σε Σάμο, Λέσβο και Χίο, όπου επρόκειτο να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των νησιωτών. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα σε μεταγενέστερο χρόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:46