search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:41
MENU CLOSE

Γερμανία: Κορονοϊός σε παιδιά βρεφονηπιακού σταθμού

29.02.2020 14:20
Αναστολή λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ - Media

 

Τέσσερα παιδιά ενός βρεφονηπιακού σταθμού στο Χάινσμπεργκ της δυτικής Γερμανίας έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του δήμου.

Η κατάσταση της υγείας των παιδιών, η ηλικία των οποίων δεν προσδιορίστηκε, δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Όλα τους εμφανίζουν «συμπτώματα κρυολογήματος», είπε η εκπρόσωπος.

Στο βρεφονηπιακό σταθμό εργάζεται μία γυναίκα, η οποία κόλλησε τον ιό από τον σύζυγό της. Εκείνος ήταν το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε σ’ αυτήν την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Γερμανίας.

Στο Χάινσμπεργκ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, έχουν καταγραφεί σχεδόν 60 κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα η πόλη να μετατραπεί στην κυριότερη εστία του νέου κοροναϊού στη Γερμανία. Οι αρχές έχουν κλείσει όλα τα σχολεία, τις διοικητικές υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς μέχρι την Δευτέρα, ενώ ζητήθηκε σε περίπου 1.000 ανθρώπους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Νωρίτερα σήμερα είχε αναφερθεί άλλο ένα κρούσμα στη Γερμανία, στη Βόννη.

Ο Οδηγός Μισελέν ακύρωσε την τελετή απονομής αστεριών σε εστιατόρια της Γερμανίας, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί την Τρίτη στο Αμβούργο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:39